2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Gözleri görmeyen anne, savcılığa başvurdu

Adana’da bir yıl önce eşinden boşanan genç bir kadın, babalarının yanında kalan 7 yaşlarındaki ikizlerini göremediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

4 aydır çocuklarını görememenin üzüntüsünü yaşayan 35 yaşındaki Ayşe İren, eski kocası AlicanTaciroğlu (39) ve ailesi hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık ve kadın kuruluşlarından yardım isteyen genç kadın, "Çocuklarımı ayda bir kez göreyim bana yeter" diye gözyaşı döktü.

Ayşe İren, Alican Taciroğlu ile 10 yıl önce görücü usulüyle evlendiğini, ancak şiddetli geçimsizlik sebebiyle geçen yıl 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucu boşandıklarını söyledi. Mahkemenin 7 yaşındaki ikizleri Melisa Zehra ve Nazlı Kardelen’in vekaletlerini baba Alican Taciroğlu’na verirken; kendisine de ayda bir kez Cumartesi günleri saat 08.00 ile 17.00 arasında çocuklarını görme izni verdiğini anlattı.

Mahkeme kararına rağmen Alican Taciroğlu tarafından 4 aydır çocuklarının kendisine gösterilmediğini öne süren genç kadın, özlemini duyduğu ikiz kızlarının kendisine gösterilmediğine dair komşularından topladığı imzalarla Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Ayşe İren, "Çocuklarımı düşünmekten yaşantım altüst oldu. Psikolojik rahatsızlığa yakalandım. Tek güvencem yüce Türk adaletidir" diye dert yandı.

Genç anne, daha sonra Adana Kadın Kuruluşları Birliği Danışma Merkezi’ne başvurarak yardımda bulunmalarını istedi. Ayşe İren, burada da yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 15:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?