2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Hukukçular 'Aile Mahkemesi' istiyor

Yargıtay 2.Hukuk Dairesi Hakimi Mustafa Şimşek, aile mahkemelerinin birçok ilde kurulmuş olmasına rağmen Adana’da henüz bulunmadığını belirterek, kentte bu davalara Asliye Hukuk mahkemelerinin baktığını söyledi.

Adana’da "5 Nisan Avukatlar Günü ve Haftası" etkinlikleri sürüyor. Seyhan Otel’de "Medeni Kanundaki Değişiklikler ve Uygulamadaki Sorunlar" konulu bir panel verildi. Oturum başkanlığını Adana Baro Başkanı avukat Necati Erdem’in yaptığı panelde, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erten ile Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Tetkik hakimleri Ömer Uğur Gençcan ve Mustafa Şimşek ile hakim, savcı ve avukatlar katıldı.
Panelde konuşmacılar, yeni yasanın getirdiği düzenlemeler ve uygulamada karşılaşılan sorunlarla çözüm önerilerini anlatırken, sıkıntıların aşılması için maddelerde gerekli müdahalelerin yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu söylediler. Aile mahkemelerinin faaliyete girmesinin önemine dikkati çeken konuşmacılar, bunun yaygınlaştırılması ve yaşanan sıkıntıların da en kısa sürede çözümlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yargıtay 2.Hukuk Dairesi Hakimi Mustafa Şimşek, aile mahkemelerinin birçok ilde kurulmuş olmasına rağmen Adana’da henüz bulunmadığını belirtirken, bu davalara asliye hukuk mahkemelerinin baktığını söyledi. Şimşek, boşanmalarda uzman görevlendirilmesiyle ilgili olarak da, evlat edinme, velayet alma gibi durumlarda uzman gerektiğine işaret etti. Şimşek, mal paylaşımından anlaşmazlıklar sonucu boşanmalara kadar birçok konuda, mahkemelerin gerektiğinde uzmanların görevlendirilmesini isteyebileceklerini, bunun da davaların kısa sürede sonuçlandırılmasında önemli olduğunu sözlerine ekledi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 11:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?