2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: İftar sofrasında kan aktı

Edinilen bilgiye göre olay, Adana merkez Barış Mahallesi 2 Sokak’ta akşam saatlerinde meydana geldi.

Daha önce Yaşar Özkan isimli oğulları ve bir kaç ay sonra Yeşim Özkan isimli gelinleri öldürülen Kazım (55) Meryem Özkan (48) çifti, oruçlarını açmak için evlerinin avlusuna kurdukları iftar sofrasına oturdular. Özkan çiftinin 31 Ağustos 2004 tarihinde kaynı Ali Özkan’ın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden gelinleri Yeşim Özkan’ın kardeşi olduğu belirtilen Ali Cihangir (29) ve yanındaki kimliği belirsiz bir şahıs, iftar sofrasındaki Kazım ve Meryem Özkan çiftinin üzerine 5 el ateş etti. Olayın ardından ağır yaralanan çift, Seyhan Başkent Hastanesi kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Olay sonrası kayıplara karışan Ali Cihangir ve yanındaki şahsı arama çalışmalarına başlandı. Bu arada, silahlı saldırıya uğrayan Baba Kazım Özkan, gelinin yakınları tarafından gelin Yeşim Özkan’ı öldürmeye azmettirmekle suçlanıyordu.

26 Mart 2004 tarihinde Şakirpaşa Mahallesi Emekçiler Caddesi üzerindeki ekmek fırını önünde meydana gelen olayda, alkollü eğlenceden dönen Şevki Yılmaz, Ömerhan Demir, Kadir Ölçer ve silahlı saldırıya uğrayan Özkan çiftinin oğulları Yaşar Özkan (31) arasında tartışma çıkmış, tartışmanın bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu Yaşar Özkan bıçaklanarak öldürülmüştü. Yaşar Özkan’ın eşi Yeşim Özkan ise 31 Ağustos 2004 tarihinde Kocası Yaşar Özkan’ın kardeşi Ali Özkan tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

adana
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 10:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?