6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana: İmarzedelerden mühürlü eylem!

Adana’da, bir grup İmar Bankası mudisi, banka önünde gerçekleştirdikleri eylemde önceden hazırladıkları "Aldatmaca Kandırmaca Partisi" yazılı mührü alın ve vücutlarına bastırıp "Hükümet istifa" diye slogan attı.

Mudiler ellerindeki mührü vermek üzere CHP Adana İl Binası’na gittiler. Parasını alamadığı için evine haciz geldiğini söyleyerek gözyaşı döken bir kadını, eylemi takip eden bir bayan muhabir teskin etti.

Adanalı İmarzedeler, bugün banka önünde sürekli hale getirdikleri toplantı ve eylemlerinden birini daha gerçekleştirdi. Eylemci mudiler, Atatürk Caddesi üzerindeki banka merkez şubesi önünde toplandıktan sonra hazırladıkları siyah ampul ve üzerinde "Aldatmaca Kandırmaca Partisi" yazılı amblemleri göğüslerine taktılar. Burada mudiler adına açıklama yapan Kemal Varol, "Ağlanacak halimize gülüyoruz. Paralarımızın biran önce ödenmesini istiyoruz. Evimizi ekmek götüremez duruma düştük" diye konuştu.

Basın açıklamasının yapıldığı sırada caddenin karşı kaldırımından geçen bir grup öğrenci de mudilere el sallayarak "Hükümet istifa" diye slogan attı.
Yapılan açıklamanın ardından da mudiler daha önceden hazırlattıkları üzerinde "Aldatmaca Kandırmaca Partisi’nin kara lekesi" yazılı mührü alınlarına ve vücutlarının değişik bölümlerine bastılar.
Bankada 9 milyar lira alacağı olmasına karşılık 2 milyar liralık kredi kartı borcundan dolayı evine haciz geldiğini belirten Zahide Okçu, gözyaşı dökerek fenalık geçirdi. Zahide Okçu, düşme tehlikesi geçirerek bir bayan muhabirin elindeki mikrofona sarıldı. Okçu’ya yardım eden muhabir, önce kaldırıma oturttu, ardın da çantasından kolonya çıkarak yüzüne sürüp teskin etti.
Zahide Okçu’nun kocası Hasan Okçu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepkisini dile getirmek üzere banka önündeki ağaca kendini asarak intihar edeceğini söyledi.
Mudiler daha sonra birlikte "Hükümet istifa" şeklinde slogan atarak CHP Adana İl Binası’na kadar yürüdü. Parti yetkilileriyle görüşen mudiler, ellerindeki mührü de CHP’lilere verdi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?