2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: İmhal sonucu ölen genç 3 kişiye hayat verdi...

Geçtiğimiz hafta içerisinde nefes darlığı şikayetiyle gittiği Yüreğir Başkent Hastanesi’nde tomografisi çekilirken fenalaşarak kalp krizi geçiren ve geç müdahale yüzünden hayatını kaybettiği iddia edilen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mesut Anıl’ın oğlu Ömer Çağrı Anıl’ın ailesi, gencin organlarını bağışladı.

Çağrı’nın böbrekleri 2 ayrı gence, karaciğeri de kronik karaciğer rahatsızlığı sebebiyle ölümle pençeleşen bir başka vatandaşa nakledildi. Ölen gencin korneaları ise henüz yeni sahiplerini bulmadı.

Böbrek ve karaciğer nakilleri, Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde gerçekleştirildi. İlk operasyon karaciğer hastası 47 yaşındaki Mehmet Sevimli’ye yapıldı. Kronik karaciğer rahatsızlığı sebebiyle ölümle pençeleşen Mehmet Sevimli, ÇÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Demiryürek başkanlığındaki ekibin başarılı bir operasyonu ile yeni karaciğerine kavuştu.

Mehmet Sevimli, 7 aydır hastanede organ beklediğini belirterek, organ bağışı konusunda bütün insanları duyarlı olmaya çağırdı. Ölen gencin ailesini de organlarını bağışladıkları için kutladığını belirten Sevimli, "Onların acılarını paylaşıyorum. Yüreğimde hissediyorum. Taburcu olduktan sonra da ziyaretlerine gideceğim. Bundan sonra onları bir ana ve bir baba olarak gereceğim" dedi.


Çağrı Anıl’ın böbrekleri de yine aynı hastanede böbrek bekleyen Nihat Akkaya (28) ile Soner Çınar’a (20) nakledildi. Ç.Ü. Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Erken ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla böbreklerine kavuşan gençler buruk bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.


Böbrek hastası Nihat Akkaya, uzun süredir beklediği böbreğe kavuşunca yeniden hayata döndüğünü ve çok mutlu olduğunu söylerken Soner Çınar da "Su yasaktı. Yemek yasaktı. Suya hasret kalmıştım. Şimdi su içeceğim, normal insanlar gibi su içeceğim günleri bekliyorum. Ölen arkadaşın da mekanı cennet olsun. Ailesine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bu arada Soner Çınar’ın bir hafta önce gelen bir böbreğin kendisine nakledilmesi şansını çekilen kura sonucu kaybettiği ortaya çıktı.


Yapılan böbrek nakil operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ç.Ü. Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Erken, "Geçtiğimiz hafta bize bir böbrek gelmişti. Hastalarımız arasında seçim yaptık. Sonunda 2 hasta arasında kararsız kaldık. Çünkü her iki hastanın da özellikleri uygundu. Sonunda kuraya karar verdik. Ve Soner kaybetmişti. Ama kısmeti kapanmamış. Gelen iki böbrekten birini Soner’e naklettik" diye konuştu.

iha-adana
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 15:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet turgut IP: 88.249.63.xxx Tarih : 26.07.2009 15:08:17

ben de böbreklerimi bağişlamak istiyorum