2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Irak'ta kaçırılan Türk TIR şoförü serbest mi

17 gün önce Mersin’de yerleşik Özkeleşler firmasına ait bir TIR ile Irak’taki ABD askerlerine su götürün Ahmet Öztürk (44) adlı şoför, dün ailesini arayarak kaçırıldığını söylemişti. Ancak aynı gün akşam ailesini 3 kez arayan Ahmet Öztürk Şanlıurfa’dan Adana’ya dönen eşi Cennet Öztürk ile (39) telefonla görüşerek serbest bırakıldığını söyledi.

 Ahmet Öztürk’ün eşi Cennet Öztürk,"Kaçırıldığını söylediği günün akşamında üç kez aradı. İlk iki aramasında ’Beni merak etmeyin’ dedi. Ancak gece 23.00 sularında aradığında ise ’Zaho’da bir otele yerleştim. İyiyim. Merak etmeyin. Evraklarımı hazırlayıp döneceğim’ dedi. Ancak inanamıyoruz" diye konuştu.

Biri kız 6 çocuk sahibi 17 yıllık evli Cennet Öztürk, eşinin kurtulduğu haberine sevinemiyor. Sürekli gözyaşı döken Cennet Öztürk, eşinin serbest bırakılması ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeyen eşinin sözleri için "Belki baskı altındadır. Baskıyla bunları söylemiş olabilir diye düşünüyorum. Onun için sevinemiyorum" dedi.

Eşinin Mersinli firma Özkeleşler’de 4 ay önce işe girdiğini belirten Öztürk "Eşime Irak’a, bu bölgedeki ülkelere gitmemesini söyledim. Ancak o beni dinlemedi. Daha önce Kuveyt’te iş bulmuştu. Oranın tehlikeli olduğunu söyledi ve Irak’a gitmeye başladı. Irak’a ilk gittiğinde dövülerek gönderilmişti. İkincisinde ise aracı tahrip edilmişti. Bu sefer ise hayatından endişe ediyoruz" şeklinde konuştu. Eşinin daha önceki seferlerinden dönüşte, "Bir tehlike anında ABD’li askerler bizden daha önce kaçıyor" dediğini aktaran ve Irak’a Türkler’in gönderilmemesi gerektiğini savunan Öztürk, "Irak kapısı kapatılsın. Hükümet bu işe bir çare bulsun. Firmalar para kazanıyor; olan bizim gibi gariban insanlara oluyor" dedi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 13:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?