7
Mayıs
2024
Salı
ADANA

Adana: Onur Air Adana seferine başladı

"Uç Türkiye Uç" sloganıyla iç hatlarda en kapsamlı tarifeli sefer programını hazırlayan Onur Air, Adana seferlerine başladı.

Onur Air’e ait Yonca adlı Boeing MD88 modeli uçak, 159 yolcusuyla birlikte bu sabah 08.15’te Adana Havalimanı’na iniş yaptı. Uçaktaki yolcu ve mürettebatı, Vali Yardımcısı Mehmet Öklü ve DHMİ Müdürü Cengiz Aşıklı ile şirket yetkilileri karşıladı.

Onur Air Genel Müdürü Hamit Cankut Bagana, havalimanında yaptığı açıklamada, yurt içi tarifeli uçuşların ilkini 9 Aralık’ta Kayseri’ye gerçekleştirdiklerini belirterek, 12 Aralık’ta Diyarbakır’a, 16 Aralık’ta Erzurum’a, 17 Aralık’ta Trabzon’a, 23 Aralık’ta Samsun’a, bugün de Adana’ya uçtuklarını söyledi. 26 Aralık’ta İzmir’e, 30 Aralık’ta da Antalya’ya sefer düzenleyeceklerini bildiren Genel Müdür Bagana, sabit 79 milyon lira olan uçuşlara halkın büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Yaptıkları işten gurur duyduklarını kaydeden Bagana, "Tarifeli seferlerimize, yaz aylarında Van, Bodrum ve Malatya’yı da ekleyeceğiz. 22 uçağımızla 15 havaalanına uçmayı planlıyoruz. Mart ayında 25 uçaklık filoya ulaşacağız. Böylelikle, Türk Hava Yolları’ndan (THY) sonra en büyük filoya sahip olacağız. Onur Air olarak 1 milyon 600 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz" dedi.

Gidiş-dönüş 149 milyon lira

Türkiye’nin her yerine İstanbul’dan 79 milyon liraya yolcu taşıdıklarını, gidiş-dönüşte ise 9 milyonluk bir indirim daha yaptıklarını belirten Bagana, "Bizimle Türkiye’nin her yerine 149 milyon liraya uçmak mümkün. Biz de zam yok. Ta ki, petrol fiyatlarında ve dolar kurunda aşırı yükselme olana kadar. Bizim uçuşlarımız ekonomik uçuştur. Ekonomik uçuş nedeniyle bölgeye daha fazla turist gelecek, bu da istihdam artışına sebep olacaktır. Ekonomik uçuş sayesinde Adana’ya her gün fazladan 10 turist gelse; bölge esnafı ekmek, domates satarak, ekstradan kazanacaktır. Bu da bizi mutlu edecektir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Öklü de, Onur Air’ın Adana’ya gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek,"Onur Air’in gelişi, Adanamız açısından bölgesel özellik taşıyor. Buradan yalnız Adanalı değil, çevre illerden gelen vatandaşlar da faydalanıyor. Bu tablo ekonomik göstergelerin iyiye gittiğinin, krizin aşıldığının işaretidir. Adana Valiliği olarak bu ekonomik hareketi destekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Daha sonra Onur Air Genel Müdürü Hamit Cankut Bagana, Vali Yardımcısı Öklü, DHMİ Müdürü Aşıklı ve emniyet yetkililerine birer teşekkür plaketi verdi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?