2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Organize Sanayi Bölgesi'nin elektriği ucuzladı...

Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayiciler, 1 Temmuz 2004 tarihinden itibaren elektriği yüzde 8.1 oranında daha ucuza kullanmaya başladı. Bu olumlu gelişme, OSB'deki sanayicilerin yüzünü güldürdü.


Adana OSB Yönetim Kurulu, yaklaşık 6 ay önce TEDAŞ'a yaptığı başvuruda, OSB'nin kendisine ait enerji dağıtım sistemine sahip olduğunu belirterek, bölge bünyesinde yer alan firmalardan enerji dağıtım bedeli alınmaması gerektiği görüşünü bildirdi. Söz konusu başvuruda 4628 Sayılı Enerji Piyasası Yasası ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun yayımladığı mevzuata işaret edildi. Bu örnek girişim sonuçlandı ve OSB'de faaliyet gösteren firmalar, elektrik kullanımında dağıtım bedeli ödeme zorunluluğundan kurtuldu.


Adana Sanayi Odası Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Ümit Özgümüş, Adana ekonomisi ve sanayicilere hizmet üretebilmek için yoğun çaba sarfettiklerini, başarıyla sonuçlandırdıkları bu girişimle de, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan sanayicilere derin bir nefes aldırdıklarını söyledi.


Bu gelişmenin, OSB sanayicilerinin toplam elektrik giderinde ayda yaklaşık 300 milyar lira tasarruf sağladığını ifade eden Özgümüş, bunun dışında, OSB'nin kendi elektriğini üretebilmesi için de arayışlarının devam ettiğini bildirdi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 12:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?