2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Ormanlık alanda yakılarak öldürülen şahsın katilleri yakalandı

Adana'da 4 ay önce ormanlık alanda tabancayla öldürüldükten sonra üzerine benzin dökülerek yakılan 25 yaşındaki Ercan Tapanlı'nın katil zanlıları, yakalandı. Jandarma ekipleri, Ayşe E.'nin itirafları doğrultusunda Lut Taşdelen, Hürü Taşdelen ve Ali Çertmek'i de gözaltına aldı. Olay yerinde bugün yapılan yer gösterme tatbikatında birbirlerini suçladı.
Balıkesir'de vatani görevini yaparken kullandığı askeri aracın kaza yapması sonucu gazi olan ve belden aşağısı tutmayan zanılardan Lut Taşdelen'in (32) jandarmada verdiği ifadede Ercan Tapanlı'ya kendisinin 2 el ateş ettiğini, daha sonra tabancayı Ayşe E.'ye vererek zorla iki el de ona ateş ettirdiğini söylediği belirtilirken, tatbikat sırasında ise zanlılar, suçlamaları kabul etmeyerek, cinayeti birbirlerinin üzerlerine attılar.
Cinayetin işlendiği olay yerine önce Lut Taşdelen'in eşi Hürü Taşdelen getirildi. Olay günü Kozan'da olduklarını ve piknik yapmak için ormanlık alana geldiklerini söyleyen bir çocuk annesi Hürü Taşdelen, "Otomobili park ettikten sonra tabancayla bira şişelerine ateş edeceklerini söyleyerek eşim Lut, Ercan ve Ayşe bizden ayrıldılar. Bir süre sonra silah sesleri duydum. Biraz gecikince yanlarına gittiğimde Ercan yerde yatıyordu. Ayşe'nin elinde ise tabanca vardı. Ayşe daha sonra Ercan'ı sürükleyip götürdü ve üzerindeki elbiselerini çıkarttı. Sadece külotla kalan Ercan'ın üzerine benzin dökerek ateşe verdi" dedi.
Jandarma ekipleri tarafından olay yerine getirilen Ayşe E. ise, Ercan Tapanlı ile arkadaş olduklarını, Lut Taşdelen'in Ercan'ı kurban parası olan 150 milyon lira ile yüzüğünü çalmasından dolayı öldürdüğünü ileri sürerek, "Bana bira şişelerini yere koymamı söylediler. Bir anda Lut elindeki tabancayla Ercan'a ateş edip yaraladı. Daha sonra 2 bacağına sıktı ve en son kurşunu göbeğine sıkarak öldürdü. Sonra tabancayı bana doğrultup Ercan'ın üzerinde bulunan elbiselerini çıkarmamı istedi. Çıkarttığım elbiseleri bir poşete koydum. Lut, yanında taşıdığı küçük çantasından bir şişe benzini çıkartıp Ercan'ın üzerine döktü ve kibriti çaktı. Boş kovanları toplayıp Lut'a verdim" diye konuştu.
Mehmetçik Vakfı'ndan gazi maaşı alan Lut Taşdelen de, Ayşe ile kayınbiraderi Ali Çertmek'in seviştiğini gören Ercan Tapanlı'nın kendisine gelip, "Dayı, bunlar bize yanlış yapıyorlar. Gözümüzün önünde sevişiyorlar. Ben bu Ercan'ı temizleyeceğim" dediğini ileri sürerek, "Olay anında eşim ile birlikte otomobilin yanındaydım. Üçü atış yapmaya gitti. Bu sırada silah sesleri arka arkaya patladı. Güçlükle olay yerine gitmeye çalışırken, Ayşe'nin "Öyle temizlenmez böyle temizlenir" sesini duydum ve ormanlık alandan çıkarken de elinde tabancayı gördüm. Ercan'ı ben öldürmedim" şeklinde konuştu.
Jandarma ekipleri, tatbikattan sonra zanlıları karakola aldı. Zanlıların bugün adliyeye çıkarılacağı bildirildi.
Olay 3 Nisan 2004 tarihinde Adana-Kozan karayolu Gökbuket Köyü eski çakıl ocağında meydana geldi. Bir ihbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri hırsızlık suçundan sabıkalı Ercan Tapanlı'nın cesediyle karşılaştı. Yapılan tüm aramalara rağmen Ercan Tapanlı'yı öldürenlerin izine rastlanamadı. Olaydan yaklaşık 4 ay sonra hayat kadını olduğu iddia edilen 20 yaşındaki Ayşe E.'nin polise başvurarak, vicdan azabı çektiğini ve cesedi yakılan kişinin Ercan Tapanlı olduğunu ve olayın işleniş şeklini anlattı. Bunun üzerine cinayet olayı aydınlığa kavuştu. Ayşe E.'nin verdiği ifadeler doğrultusunda harekete geçen cinayet masası ekipleri Ercan Tapanlı'nın öldürülme olayına karıştığı öne sürülen Lut Taşdelen (32) eşi Hürü ile kayınbiraderi Ali Çertmek'i yakaladı ve jandarmaya teslim etti.
iha-adana
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 16:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?