6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana: Ortadoğu Hastanesi'nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı

Adana’daki Özel Ortadoğu Hastanesi, yaşamsal risk taşıyan sağlık problemleriyle doğan bebeklerin, sağlık problemlerinin giderilerek yaşama kazandırılması ve bebek ölümlerinin maksimum düzeyde önlenmesi amacıyla kurduğu Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ni törenle hizmete açtı.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgi veren hastane başhekimi Opr. Dr. Orhan İzzet Kılıçbeyli, hastanelerde bu ünitelerin bulunmasının, problemli doğan bebeklere, doğumun hemen sonrasında süratle müdahale edilebilmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Özel Ortadoğu Hastanesi olarak 2003 yılı yatırım programımızda önemli bir yer tutan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılmasını sağlamış ve bunu bölge halkının hizmetine sunmuş olmaktan mutluluk duymaktayız. Amacımız, sorunlu doğan bebeklere süratli ve etkin hizmet vermektir. Tedavinin en kısa sürede tamamlanması ve bebeğin, aileye sağlık sorunları giderilmiş olarak verilmesi, en temel ilkemizdir" dedi.

Özel Ortadoğu Hastanesi’nde hizmete açılan 6 yataklı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki hizmetlerin, Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Ercan Tutak başkanlığı ve koordinasyonunda uzman bir ekip tarafından yürültüldüğü bildirildi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve ulucan IP: 81.213.180.xxx Tarih : 6.12.2007 19:23:30

çok iyi düşünülmüş fakat yatak sayısı az olmuş artırılırsa çok güzel olur