2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: ÖSS şampiyonu omuzlarda taşındı...

Işık Dershanesi'nde düzenlenen törende arkadaşları tarafından omuzlanarak alkışlar arasında salona alınan Türkiye ikincisi Veli Tayfun Kılıç, hedefinin Fatih Üniversitesi olduğunu açıkladı. ÖSS'ye ilkokul 4. sınıftan itibaren dershaneye giderek ve düzenli çalışarak hazırlandığını belirten Veli Tayfun Kılıç, sınav günü az da olsa heyecanlandığını ve başardığını ifade ederken "Başarımda başta ailem, okulum ve dershanemin büyük desteği oldu. Türkiye birincisi olan Fatma Başak Aydemir ile aynı sınıfta okuyorduk. Sık sık rekabet eder, hangimizin birinci olacağını konuşurduk. O kendi dershanesini, ben de kendi dershanemi överdik. Sonuçta o birinci, ben ikinci oldum. Çok mutluyum. Bugüne kadar hiç stres yapmadım. Çünkü kazanacağımı biliyordum" dedi.


Veli Tayfun Kılıç, tercih konusunda önceliğinin Fatih Üniversitesi olmasına rağmen okulun sağlayacağı imkanlar, yaşam ortamı ve arkadaş çevresini de dikkate alarak tercihini noktalayacağını ifade etti.


Baba Samet Kılıç ise kendisinin elektrik mühendisi olduğunu, çocuklarına da hangi mesleği seçecekleri konusunda hiç baskı yapmadığını, ancak gideceği okulun sağlayacağı imkanların da tercihinde önemli olacağını söyledi. Bugüne kadar hiç dershane parası vermediğini anlatan Samet Kılıç, büyük oğlu İsmail Kılıç'ın da Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde okuduğunu ve bu yıl 3. sınıfa geçtiğini ifade etti.

Öte yandan eşit ağırlıkta Türkiye birincisi olan Fatma Başak Aydemir'in de Final Dershanesi tarafından ÖSS sonuçları açıklanmadan İstanbul'a götürülerek basına tanıtıldığı öğrenildi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 12:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?