2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Sansürün kaldırılışının 96.yılı ÇGC tarafından kutlandı...

 ÇGC Başkanı Kurtar Çakın burada yaptığı açıklamada, çalışan gazeteciler için 24 Temmuz tarihinin ayrı bir önemi bulunduğuna işaret ederek, 96 yıl önce bugün Türk basınından sansürün, usta gazetecilerin çabasıyla sona erdirildiğini söyledi.

Bunu izleyen yıllarda zaman zaman iktidarların baskısı ve yasaklayıcı anlayışı ile karşı karşıya kalan Türk Basını'nın, yeni Basın Yasası'nda bazı eksiklikler bulunsa da, yeni açılımların haklar ve özgürlükler kazandırdığını belirten ÇGC Başkanı Çakın şöyle konuştu:
"Yeni yasanın toplumun haber alma özgürlüğüne yeni boyutlar kazandıracağına inanıyoruz. 24 Temmuz çok sesliliğe atılan ilk adımdır. Demokratikleşmenin ışığıdır. Basının özgür ve yansız olmadığı bir ülkede, demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Demokratik rejime, demokrasinin tüm kurumlarıyla birlikte sahip çıkmalıyız. Bugün basın mesleğinde çalışanların kaderi ne yazık ki, bazı basın işverenlerin iki dudağı arasındadır. Binlerce işsizin yanısıra bazı medya kuruluşlarında görev yapan arkadaşlarımızın büyük bir bölümü sosyal güvenceden yoksundur. Birçok arkadaşımız da asgari ücretin altında çalışmaya mecbur bırakılmıştır. Teknoloji devrimini gerçekleştiren Türk medyasında çalışanların yaşadıkları sorunlarının, Gazeteciler Cemiyetleri'nin, Gazeteciler Sendikası ile işbirliği içine girerek, aşılabileceğine inanmakta, tekelleşme ve kartelleşme sonunda ifade özgürlüğü ve gerçekleri öğrenme hakkının önündeki engellere bir an önce son verilmesini beklemekteyiz."

iha-adana
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 14:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?