2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Skandal taziyeye destek gösterisi

İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yapan DEHAP Adana İl Başkanı M. Tayyip Yıldız, Osman Baydemir’e medya tarafından günlerdir bir linç kampanyası başlatıldığını iddia etti. Baydemir’in senelerce insan hakları mücadelesi yürütmüş birisi olduğunu söyleyen Yıldız, ziyaretin doğal karşılanması gerektiğini savundu. Yıldız, "Çete kurmak suçundan mahkum olmuş Korkut Eken’i cezaevinden çıktıktan sonra DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ziyaret etmedi mi? Eken’i karşılama töreninde TBMM plakalı bir araç yer almadı mı?" dedi.


Diyarbakır Valiliği’nin, operasyonda yaşamını yitiren teröristin ailesine ziyaret eden belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösteren Yıldız, Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’ın "çok çirkin" tepkisini de eleştirdi.
Söz konusu gösteriye EMEP, ÖDP, SDP, SHP gibi partilerin yanı sıra, bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi. Baydemir’e destek için toplanan kalabalık, "Baskılar bizi yıldıramaz", Acılarda ayrım yapılmaz", "Başkanlara dokunmayın" şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 15:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?