2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: SSK ve Bağkur'u dolandıran 70 kişinin yargılanması sona erdi..

Adana'da, resmi evrakta sahtecilik yaparak Bağkur ve SSK'yı dolandırdıkları iddiasıyla iki ayrı davadan yargılanan toplam 70 sanığın aylar süren davası nihayet sonuçlandı. Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu sanıklar çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırıldı.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Resmi evrakta tahrifat", "Suça iştirak" ve "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından TCK 342. maddesi gereğince 8 yıla kadar ağır hapisleri istenen 12'si Bağkur görevlisi 56 sanıklı dava bugün sonuçlandı.
Sanıklar hakkında, Adana Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Osman Yavuz ile sekreteri Ahmet Abdullah Pekerdi ve derneğe kayıtlı 42 sanığın, noter tasdikli oda defterinde tahrifat yapmak suretiyle kayıt yapıp eski tarihli yapılmış gibi belge tanzim ederek Bağkur'a verdikleri; Bağkur İl Müdürlüğü'nde görevli 12 sanığın da tahrif edilen defter kayıtlarına rağmen 'uygundur' yönünde rapor verdikleri öne sürüldü.
Mahkemede suçlamayı kabul etmeyen sanıklardan Mehmet Yakup Güzel ve Mehmet Yazar'ın dava devam ederken hayatlarını kaybettikleri anlaşıldı. Hacı Aral Davutoğlu, Yusuf Ergen, Feyzullah Bayındır, Ahmet Köse ve Süleyman Çalık mahkeme sonunda delil yetersizliğinden beraat ederken diğer sanıklar ise 1 yıl 10 ay 10 güne kadar değişen hapis ve çeşitli para cezalarına çarptırıldılar.
Öte yandan yine Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Zimmet", "irtikap", "Vasıflı Dolandırıcılık", "Görevi İhmal", "Sahte Resmi Evrak Tanzim Etmek" ve "Görevi Kötüye Kullanmak" suçlarından tutuksuz yargılanan 14 sanığın davası da karara bağlandı. Aralarında kamu personelinin de bulunduğu sanıkların SSK'yı dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyordu. Mahkeme sanıklara 3 aya kadar ağır hapis ile 118 milyon ile 1 milyar arasında değişen miktarlarda para cezalarına çarptırdı. Suçu kabul etmeyen Sanıklara verilen hapis ve para cezası ise tecil edilerek davaya son verildi.
iha-adana
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 17:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?