2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Türk-İş'e bağlı işçiler, yapılan baskıyı protesto ettiler...

Hüseyin Kaya Elbek, Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün önünde işçilerle yaptığı basın açıklamasında, hükümet destekli bir konfederasyonun Türk-İş'e bağlı sendikalarda örgütlü işçileri yalanla, tehditle ve rüşvetle sendikalarından koparma girişimlerinde bulunduğunu öne sürdü.

 Son aylarda bu baskıların daha da arttığını ileri süren Elbek, özellikle tarım, orman ve belediye iş kolunda örgütlü sendika üyelerine baskı yapıldığını iddia etti.
Yapılan bu yaklaşımın sendikal ahlaka ve rekabete sığmadığını belirten Elbek, "Devlet olanaklarını kullanarak, bizim ödediğimiz vergilerden maaş alan bir konfederasyonun tetikçiliğini yapanlar, işçilerimizi tehdide varan bir baskıyla ve hile ile sendikalarından koparmaya çalışıyorlar. Yalanlarla, dolanlarla ve hiç bir zaman gerçekleşmeyecek vaatlerle notere götürüp istifa ettiriyorlar" dedi.


Türk-İş'in 33 sendikası ile kaya gibi ortada kalacağını söyleyen Elbek, "Yel kayadan ne alır ki? Türk-İş bugüne kadar olduğu gibi, bugün de tüm işçilerin birliğini ve bütünlüğünü savunmaktadır. Türk-İş, bu ülkede işçilerin memurların emeklilerin, işsizlerin, tüm dar ve sabit gelirlilerin sorunlarının ve çıkarlarının ortak olduğunu bilmektedir" diye konuştu.

Türk Orman İşçileri Sendikası Adana Şube Başkanı M. Asım Öğüt ise Türkiye'nin son 50 yılına bakıldığında; bazı dönemlerde ihtiras uğruna devlet gücü ve geleneğini hiçe sayan kişi ve kurumların ortaya çıktığının görüldüğünü söyleyerek, "Yangın ve erozyon gibi ülkemizin en önemli doğal afetlerinin savaşçıları olan sendikamız üyeleri, son dönemde ihtiras ve iktidar mücadelesi veren kişi ve kurumların gayri ahlaki baskı ve pazarlıklarına alet edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 14:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?