2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Yeşil soğan tarlada kaldı

Sofraların vazgeçilmez sebzelerinden yeşil soğan da tarlada kaldı. Adana’da, mevsimin ilk yeşil soğanı, Nisan ayında dönümü 750-800 milyon liraya satılırken, şu sıralar 500 milyon liraya gerilemiş vaziyette.

Yeşil soğanın kilo fiyatı ise tarlada 30, semt pazarlarında 250 bin liraya indi. Soğan fiyatlarındaki anormal düşüş nedeniyle şok yaşayan üreticiler, "Fiyatlar böyle giderse soğanı tarlada bırakır, süreriz" diyorlar.

Yüreğir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve üretici Emin Güray, yeşil soğandaki ani düşüşte aracı konumdaki komisyoncuların büyük rol oynadığını öne sürdü. Gürüy, yeşil soğanın Çukurova’ya son günlerde yağan yağmurların da etkisiyle hızlı büyüdüğünü ve piyasada ürün bolluğu yaşandığını belirtirken, "Soğan geçen yıl iyi para kazandırınca bu yıl herkes aynı ürünü ekti. Ürünü erken yetiştirenler iyi para kazandı. Ama satamayıp, elinde kalanlar ise şimdi perişan. İki hafta önce dönümünü 800 milyona satanlar bugün 500-600 milyona sattığına seviniyor. Bir dönümden 5,5- 6 ton yeşil soğan elde ediliyor. Tarlada 30 bin liraya düşen soğan, bir hafta öncesine kadar halde 400-600 bin liraya satılırken, bugün semt pazarlarında 250 bin liraya alıcı bulamıyor. Üretici de ne yapacağını şaşırmış vaziyette"dedi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 10:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?