2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Yüreğir'de işten atılan belediye işçileri valiliğe yürüdü

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'nde 28 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından değişen yeni yönetimin uygulamaları sonucu tartışmalı şekilde işten çıkarılan işiler, geçen hafta AK Parti İl Başkanlığı'na yaptıkları yürüyüşten sonuç alamayınca bu sefer Adana Valiliği'ne kadar protesto yürüyüşü yaptı. İşçiler, Vali Yardımcısı Abdullah Dölek'den yardım istediler.
Çocuklarıyla birlikte sayısı yaklaşık 100 kişi olan işçiler, şehir içinde 3 kilometre yürüyerek Ömer Topçu başkanlığındaki Yüreğir Belediyesi'ni protesto ettiler.

Ellerinde Türk Bayrağı ve yaşadıkları sorunları anlatan çeşitli dövizlerle önce Atatürk Parkı'na gelen işçiler burada şehitler ve Atatürk'ün manevi hatırasına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı da okuyan işçiler buradan Valiliğe kadar olan yürüyüşe devam ettiler.
Valilik önünde toplanan işçiler Valilik binasına alınmadı. Onların yerine, aylardır yaşanan sorunları kamuoyuna taşıyarak önderlik eden Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Cengiz Çetinöz ile çıkarılan işçilerden Hamza Karan ile birlikte toplam 4 kişi, Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ile görüştüler. 4 kişilik heyeti kabul eden Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, şikayetlerin aktarılmasını basına kapalı olarak dinledi.


Valilik'ten çıkan heyet adına açıklama yapan Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Cengiz Çetinöz, "İşçilerin sıkıntılarını ve şikayetlerini aktardık. Sayın Dölek, konuyu ilk andan beri takip ettiğini, iletilen yeni dosyalar ile birlikte gerekli çalışmayı yapacağını söylediğini bildirdi" açıklamasında bulundu. Çetinöz, bir kısmı dövülerek, silah ve bıçakla tehdit ile işten atıldığını öne süren işçilerin haklarını sonuna kadar arayacakları mesajını verdi.

Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, geçmiş yönetim döneminde belediyeye çok sayıda işçi alındığını, 700 işçi fazlası bulunduğunu ve hizmet üretebilmek için bunların çıkarmak zorunda olduklarını açıklamıştı. Yüreğir Belediyesi'nden bugüne kadar işten çıkarılan işçi sayısının 700'ü geçtiği bildirildi. İşçilerden 400'e yakını belediye aleyhine dava açtı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 14:17:48
Güncelleme :14 Temmuz 2004 Çarşamba 14:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?