2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Zoraki kürtaj'a 5 gözaltı

Polis tarafından gözaltına alınan kürtajı gerçekleştiren Kadın Doğum doktoru Ayhan Özcan, "Muayene ettiğimde çocuk ölmüştü. Ben gereken müdahaleyi yaptım. Yoksa kadını kaybederdik" diye kendini savundu. Polis, Turgay Karacan ile birlikte biri bayan üç yakınını da gözaltına aldı.


Anne ve babası geçimsizlik nedeniyle ayrılan D.J.P, birlikte yaşadığı annesi Fatma P. (45) ve 2 kardeşine bakabilmek için çalıştığı tavuk çiftliğinde, evli ve 2 çocuk babası Turgay Karacan ile tanıştı. İddiaya göre, Karacan, eşinden ayrı yaşadığını ve ondan boşanacağını belirterek genç kızla yakınlık kurdu. Çift kız ailesinin tepkisi nedeniyle kaçıp, nikahsız yaşamaya başladı. Bir süre sonra hamile kalan D.J.P., 5 aylık hamileyken, Karacan’ın arkadaşı bir doktor tarafından hap içirilip, karnındaki bebek öldürülerek, ameliyatla alındı. Cenin, D.J.P.’nin annesiyle kaldığı evin bahçesine gömüldü. Karacan’ın kendisine samimi yaklaşması nedeniyle ona inandığını belirten D.J.P., olayları şöyle anlattı:


"Benden hoşlandığını, karısından ayrılıp, benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Birlikte yaşamaya başladık. Hamile kaldıktan sonra bana karşı davranışları değişti, hatta dövmeye başladı. Hamileliğimin 5. ayında, bebeği ve beni istemediğini söyleyip, aldırmamı istedi. Ben doğuracağımı söyleyince beni annemin evine geri gönderdi. Bir gün yakınlarıyla birlikte evi basıp, beni kaçırdı. Beni zorla, arkadaşı jinekolog Dr. Ayhan Özcan’ın muayenehanesine götürdüler. Doktor bebeğin alınması için gebelik süresinin aşıldığını, alırsa benim hayatımın tehlikeye gireceğini söyledi. Turgay’ın bebeğin mutlaka alınması gerektiğini söylemesi üzerine bana bir hap içirdiler. Bir süre sonra karnımdaki bebeğin öldüğünü anladım. Sonra sancılarım başladı. Doktor da ameliyat yaparak ilaç nedeniyle ölen bebeği aldı. Turgay Karacan, cenini bir poşette bana verip, ’Bundan kimseye bahsetmeyeceksin. Yoksa seni de böyle parçalarım. Götür bunu ne yaparsan yap’ diye tehdit edip, beni yeniden annemin evine bıraktı. Ölüm korkusuyla olayı kimseye anlatamadım. Cenini de evin yanındaki boş arsaya açtığım çukura gömdüm."


Geçen hafta meydana gelen olaydan birkaç gün sonra vicdan azabına dayanamayıp, Cumhuriyet Savcılığı’na Karacan ve kürtajı yaptığı ileri sürülen doktor hakkında suç duyurusunda bulunan genç kız, hayatının tehlikede olduğunu, nikahsız Karacan’ın bebeği gibi kendisini de öldürmek istediğini öne sürdü. D.J.P’nin söylediği yerde yapılan aramada bulunan cenin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Olayın ortaya çıkmasından sonra, kürtaj yaptığı ileri sürülen Dr. Ayhan Özcan gözaltına alındı. Dr. Özcan, olayla ilgisi bulunmadığını, hiç kimseyi tanımadığını iddia ederek, "Normal bir hasta olarak geldiler. Bana geldiklerinde kadının karnındaki bebek öldüğü için suyu akıyordu. Tıbbi müdahale yaptım. Zaten çocuk ölmüştü. Kadını kurtarmak için ameliyat yaptım. Müdahale etmesem kadın da ölebilirdi" diye konuştu.

Turgay Karacan, sevgilisi D.J.P.’nin ifadelerini yalanlayarak kendini rızasıyla kürtaj olduğunu iddia etti. Emniyetteki sorgusu süren biri doktor biri kadın 5 kişinin yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 12:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?