1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adana Adliyesi'nde arbede!

ADANA ADLİYESİ'NDE ARBEDE

Adana'da babalarının yaralanmasından sorumlu tuttukları lise öğrencisini zorla otomobile bindirerek kaçırıp darp ettikten sonra bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen 3 kardeşin yargılanmasına başlandı. Taraflar, mahkeme arasında tekme-tokat ve sandalyelerle birbirlerine girdiler.

Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi 4. sınıf öğrencisi Abdullah Özder'i (19) zorla otomobile bindirerek kaçırıp darp ettikten sonra bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen Ramazan, Bekir ve Mehmet Fadıl G. adlı kardeşler, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktılar. "Tasarlayarak, eziyet çektirerek öldürme, hürriyetten yoksun bırakma ve yağma" suçlarından ömür boyu ve 29'ar yıla kadar hapis cezası istemi ile haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanması gergin bir ortamda başladı. Ramazan ve

Mehmet G. suçlamaları kabul etmezken, olayı Mehmet Fadıl G. üstlendi.

Akli dengesinin yerinde olmadığını ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden raporu olduğunu söyleyen Mehmet Fadıl G., "Motosikletle babama çarpmıştı. Konuşmak istedim. Bana bıçak çekti. Kendimi korudum" dedi.

Öldürülen çocuğun annesi Emine ve babası ve Hasan Özder, sanıkların tamamından şikayetçi oldu. Jandarma ve polisin sıkı güvenlik tedbiri altında yapılan duruşmaya mahkeme başkanı öğle saatlerinde ara verdi.

Mahkeme salonundan çıkan ve koridorda bekleyen sanık ve öldürülen çocuğun yakınları arasında arbede yaşandı. Üst katlarda başlayan kavga adliyenin önüne taşındı. Tekme, tokat ve sandalyelerin kullanıldığı kavgayı yatıştırmada güçlük çeken polis, cop ve biber gazı kullandı. Yüz kısmına darbe alarak öldürülen çocuğun babası Hasan Özder, ambulansla hastaneye kaldırılırken, kadınlar sinir krizi ve baygınlık geçirdiler.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Motosikletle 83 yaşındaki Necmettin G.'ye çarpan liseli Abdullah Özder'in, kazadan 2 gün sonra 21 Haziran 2010 günü, Camili Köyü yakınlarındaki boş bir tarlada cesedi bulunmuştu. Dili kesilen ve vücudundaki kemikleri tek tek kırılan Özder'in boğazında ve vücudunun değişik yerlerinde kesici alet izine rastlandı. Yapılan otopside Özder'in işkenceyle öldürüldüğü belirlenmiş, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kardeş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ADANA ADLİYESİ'NDE ARBEDE
ADANA ADLİYESİ'NDE ARBEDE
ADANA ADLİYESİ'NDE ARBEDE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 16:41:04
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 09:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?