2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana Adliyesi'nin acı günü

Adana’da avukatlık yapan emekli Cumhuriyet Savcısı Atilla Rişvanoğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 Avukat Rişvanoğlu için yıllarca görev yaptığı Adana Adliyesi’nde sade bir cenaze töreni düzenlendi.

27 yıl Cumhuriyet Savcılığı yaptıktan sonra emekliye ayrılan ve hukuk mesleğini avukatlık yaparak sürdüren Atilla Rüşvanoğlu (69), oturduğu Güzelyalı Mahallesi’ndeki evinde dün gece kalp krizi geçirdi. Seyhan Başkent Hastanesi’ne kaldırılan Rişvanoğlu, kurtarılamadı.
Atilla Rişvanoğlu’nun cenazesi sevenleri tarafından bugün omuzlara alınarak yıllarca görev yaptığı Adana Adliyesi’ne getirildi. Törene Rişvanoğlunun yakınları, Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, Baro Başkanı İsmet Altuğ ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, törende yaptığı konuşmada, Rişvanoğlu’nun devlete uzun yıllar hizmet vermiş değerli bir hukuk adamı olduğunu belirterek, "O, gönüllerde taht kurmuştur. Aramızdan ayrılmasının üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Adana Baro Başkanı İsmet Altuğ ise, ağabey diye hitap ettiği Atilla Rişvanoğlu için "Ani vefatı bizleri derinden üzmüştür. Her zaman son derece sıcak ve insanı yaklaşımlarıyla bizlere örnek olmuştur. Allah rahmet etsin" diye konuştu.

Bu arada tören sırasında sürekli ağlayan Rişvanoğlu’nun eşi, çocukları ve diğer yakınları fenalık geçirdi. Atilla Rişvanoğlu’nun cenazesi, daha sonra doğup büyüdüğü Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi Kesim Köyü’ne götürülerek burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?