4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana Altın Koza'ya hazır

Bu yıl 40. yıldönümü kutlanacak olan Altın Koza Film Festivali için Adana Büyükşehir Belediyesi gelin gibi süslendi. Bina boydan boya unutulmaz Türk filmlerinin afişleri ve film makarası görüntülü bin 300 metrekarelik cephe giydirmesi ile kaplandı.

40 yıl önce şenlik olarak düzenlenmeye başlayan ve film festivali kimliğiyle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16. kez gerçekleştirilecek olan Altın Koza'ya Adana şimdiden hazır. 8-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festival öncesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza A.Ş. tarafından bütün sokak ve caddeler gelin gibi süslendi. Festival kapsamında gösterime girecek olan filmlerin tanıtımı ise at arabalarıyla yapılıyor.

177 filmin 300 kez gösterileceği ve Nuri Bilge Ceylan, Meltem Cumbul, Özgü Namal başta olmak üzere birçok ünlü ismi bir hafta misafir edecek olan Adana, büyük bir şölene hazırlanıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Altın Koza Film Festivali 40. yılını kutladığı için her şeyin kusursuz ve mükemmel olmasını istiyor.

Çalışmalarda en fazla dikkati çeken ise belediye binasının festivalin tanıtımı için komple süslenmesi oldu. Binanın ön tarafına komple yerleştirilen ve üzerinde 16. Altın Koza Film Festivali ile 40. yıl yazısı ve unutulmaz Türk filmlerinden fotoğraf karelerinin yer aldığı, 75 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğinde bin 1300 metrekarelik dev cephe afiş çalışması herkesi büyüledi. Ayrıca unutulmaz filmlerden alınan karelerin sanki bir sinema makarasından çıkıyormuş havasının verilmesi ise tanıtıma ayrı bir güzellik kattı.

Atatürk Caddesi'nden geçen vatandaşlar da yapılan süslemenin çok güzel olduğunu, festivale çok büyük bir hava katacağını söyledi.Altın Koza Genel Müdürü Nurettin Çelmeoğlu, bu yıl festivali çok daha profesyonel ve hazırlıklı bir şekilde organize ettiklerini kaydetti.

Çelmeoğlu, ilk defa belediye binasının Atatürk Bulvarı'na bakan cephesini komple Altın Koza afişi için kapattıklarını kaydederek, "Belediye tiyatro fuaye salonu, sahnesi ve 75. Yıl Sanat Galerisi'nde de düzenlemeler yapıldı. Ayrıca bu yıl ödül törenimizi hava şartlarında bir olumsuzluk yaşanmazsa Merkez Park'taki 2 bin 178 kişilik amfi tiyatroda yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 14:50:46
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 14:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?