30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Adana Altın Koza'yla şenlendi

Adana'da düzenlenen 14. Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması'nın jüri üyeleri Sanatçı Çolpan İlhan, Müzisyen Gökhan Kırdar ve Yazar Tuna Kiremit çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Festival etkinliklerinin ilk gününde gittikleri sinemada İlhan, Kırdar ve Kiremitçi ile karşılaşan çocuklar, jüri üyelerinden imza alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. 

Gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Çolpan İlhan, bu yıl Türk sinemasının yeniden şahlandığını söyledi. Türk sinemasının kötü günlerini geride bıraktığını ve birbirinden güzel eserlerin ortaya konulduğunu ve bu eserlerden 12'sinin seçilerek Altın Koza Film Festivali'nde yarışacağını belirten İlhan, "Bu seçkin filmlerden seçim yaparken çok dürüst, çok bitaraf ve çok dikkatli olmalıyız. Kimsenin hakkını yememeliyiz. Adana'da bu konuda şüphe yok ki çok ileri bir noktaya geldi" dedi. 

İlhan, Altın Koza Film Festivali'nin bu yıl "Çocuk Hakları" temasıyla düzenlenmesinin de ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: 

"Festivalde, geleceğin gençleri ve idarecileri çocukların konu edilmesi çok önemli ve anlamlı. Çocukların bize karşı olan ilgisi de çok önemli ve mutlu edici bir durum. İnşallah çocuklar hayatları boyunca hep doğruları bulur ve bunun doğrultusunda hareket ederler."
Yazar Tuna Kiremitçi'de insanın çocuk sahibi olunca çocuk haklarına daha duyarlı olduğunu ifade ederek, "Altın Koza Film Festivali bu yıl çok önemli olan ancak ihmal edilen bir konuya parmak bastı. Sinema bu tür mesajlar vermek için çok güçlü bir sanat dalıdır. Çocuk ile sinema arasında çok kutsal ve çok özel bir ilişki var. Bu nedenle bu tür çalışmaların artmasını diliyorum" diye konuştu. 

Müzisyen Gökhan Kırdar ise sinema sanatının uzun yıllardan sonra tekrar ilgi gören bir sanat dalı haline geldiğini söyledi. Kırdar, çocukların sinemaya gösterdiği ilginin de gelecek için çok sevindirici olduğunu belirterek, "Çocukların sinemaya karşı çok yoğun bir ilgisi var. Bu, buradaki ortamdan belli oluyor. Altın Koza Film Festivali'nin bu yıl konu olarak çocuk istismarını ve çocukları seçmesi çok anlamlı. Bu nedenle Altın Koza Film Festivali, bu özelliğiyle diğer festivallerden ayrılıyor. Bu gençlerin ve çocukların üzerinde çok olumlu etkiler bırakacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 13:19:27
Güncelleme :6 Haziran 2007 Çarşamba 08:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?