6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana çehre yeniliyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yerel ve ulusal basının temsilcilerine yaptıkları çalışmaları anlattı.

Tamamlanmış veya devam eden projeleri yerinde gösteren Aldırmaz, 3 ay sonra Adana'nın çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. Yüzden fazla noktada ekiplerinin çalıştığını ifade eden Aldırmaz, kentin gelişimine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Büyüksaat bölgesinde devam eden restorasyon çalışmalarının olduğu noktadan tanıtıma başlayan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, şehirdeki en büyük değişimin tarihi dokunun ortaya çıkartılması ile olacağını söyledi. Bir süreden beri restorasyon nedeni ile trafiğe kapalı bulunan ve Büyüksaat'in de bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi üzerinde bilgi veren Aldırmaz, caddenin iki tarafındaki tarihi bedestenlerin de restore edildiğini söyledi. Aldırmaz, "Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra cadde trafiğe tamamen kapatılacak. Beş Ocak Meydanı ile Eski Vilayet arasında ulaşım, lastik tekerlekli tramvay ile sağlanacak. Buradaki tarihi dokunun ortaya çıkması ile bölge cazibe merkezi haline gelecek. Yine eski vilayet çevresindeki binalar yıkılarak sadece tarihi değere sahip yapıların bulunduğu bir meydan oluşturulacak. Bu bölgedeki çalışmaların yaklaşık maliyeti 3 milyon lira." Tepebağ bölgesinin tamamının ortaya çıkartılması için pek çok noktada çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Zihni Aldırmaz, tarihi eserlerin aslına uygun olarak restore edilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

ŞAKİRPAŞA GENÇLİK MERKEZİ İLE GENÇLER ARTIK RİSK ALTINDA DEĞİL

En büyük hizmetlerinin gençlere sahip çıkmak olduğunu ifade eden Başkanvekili Aldırmaz, "Hayalimiz bütün eller kalem tutsun' sloganı ile kenar mahallelerde risk altında bulunan çocuklara ve gençlere sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Bu çerçevede Şakirpaşa Gençli Merkezi'ni gezdiren Zihni Aldırmaz, burada öğrencilerden hiçbir ücret alınmadan SBS ve üniversiteye hazırlık kursu verdiklerini söyledi. Bin öğrencinin yararlandığı ve son teknolojiye sahip dokunmatik akıllı tahtalarla hizmet veren Şakirpaşa Gençlik Merkezi'ne gelen gençlerin hem kaliteli eğitim aldığını hem de risk altından olabildiğince uzaklaştığını ifade eden Aldırmaz, bu çalışmayı diğer belediye hizmetlerinin üzerinde gördüklerini kaydetti. Aldırmaz, gençlik merkezi sayısının halkın benimsemesi ile sayısını artıracaklarını kaydetti. Mimar Sinan Amfi Tiyatro'yu da elden geçirdiklerini söyleyen Zihni Aldırmaz, tiyatronun tribünleri altında bulunan ve yıllardır unutulmaya terk edilen bütün mekanların onarılarak kültürel ve sanatsal eğitim faaliyeti için hizmete soktuklarını söyledi.

KANALLAR ÜZERİNE 33 KÖPRÜ YAPILDI

Daha sonra diğer projelerin yürütüldüğü bölgeleri gezdiren Başkanvekili, bugüne kadar Seyhan ve Yüreğir'deki sulama kanalları üzerine 33 köprü yaptıklarını vurguladı. Ayrıca kent içindeki bulvarların devam etmesi için 641 bina yıkıp 133 çıkmaz sokağı açtıklarını söyledi. Türkmenbaşı Bulvarı'nın Denizli Mahallesi'nden geçip D-400 üzerinden havaalanına bağlanması için çalışmaların önemli oranda tamamlandığını anlatan Zihni Aldırmaz, yine D-400'den havaalanına giden caddenin Akkapı ve sanayi bölgesine bağlanması için birkaç günlük çalışmalarının kaldığını söyledi.

Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'nın bitme aşamasında olduğunu ve D-400'e önemli bir alternatif ortaya çıktığını kaydeden Zihni Aldırmaz, kuzey güney aksında yaklaşık 10 bulvar açmak için yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarına değindi. Valilik önündeki demiryolu alt geçidinde her yağışta meydana gelen su baskının birkaç gün sonra hizmete girecek tahliye kanalları ile tarihe karışacağını söyleyen Zihni Aldırmaz, "İnşallah çok yakın zamanda yağışın en şiddetli olduğu bir günde oturup demiryolu geçidi altında birlikte kahve içeceğiz." ifadesini kullandı.

ŞEHRİN KUZEY-GÜNEY HATTI RAHATLAYACAK

Atatürk bulvarının devamını demiryolu altından Mustafa Kemalpaşa ve İbo Osman üzerinden Kenan Evren Bulvarı'na bağlamak için yürütülen projenin de tüm hızıyla sürdüğüne vurgu yapan Zihni Aldırmaz "Bu projemizi inşallah 174 gün sonra Adanalıların hizmetine sunacağız. Adana'da her gün yaklaşık 100 noktada faaliyetimiz var. İnşallah 3-5 ay sonra şehrimiz bambaşka bir görüntüye kavuşacak. Bugün her kes nasıl Ziyapaşa bulvarına hayran kalıyorsa, başta Turgut Özal Bulvarı olmak üzere pek çok caddemiz aynı Ziyapaşa gibi ışıl ışıl ve tertemiz olacak." dedi. Son olarak ASKİ çağrı merkezi ile Alo 153 ihbar merkezini de gezdiren Aldırmaz, günlük olarak bin 200 civarında telefon aldıklarını bunlardan 400'ünün şikayet olduğunu ve ekiplerinin bu şikayetlerin gidermek için anında müdahale ettiğini söyledi.

CHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2013 Salı 18:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?