2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana Çimento'ya teşekkür belgesi

Adana Çimento Sanayi T.A.Ş. Genel Müdürü Kemal Ümit Özel, girdilerdeki artıştan dolayı inşaat sektöründe bir kriz yaşanacağını düşünmediğini söyledi.

Özel, Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ve beraberindeki birim müdürlerinin, Adana Çimento Sanayi T.A.Ş.'nin 2007 yılı vergilendirme dönemi kurumlar vergisi rekortmeni olmasından dolayı gerçekleştirdikleri ziyarette yaptığı açıklamada, vergi rekortmeni olmaktan gurur duyduklarını belirterek, bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Şirket olarak gençlere ve Ar-Ge'ye önem verdiklerinin altını çizen Özel, gelecekte oluşabilecek durumları da göz önünde bulundurarak geleceğe yatırım yaptıklarını
kaydetti. Şu an inşaat sektöründe geçen seneye göre bir miktar gerilemenin söz konusu olduğunu ifade eden Özel, özellikle demir fiyatlarındaki yükselmeden dolayı müteahhitlerin biraz temkinli olduğunu, bunun sektöre yansımalarının mutlaka olacağını vurguladı.

Basın mensuplarının soruları üzerine, inşaat sektöründe bir kriz yaşanacağını düşünmediğini belirten Özel, "Sektörde zaman zaman böyle durumlarla karşılaşılabiliyor. Demirin ve çimentonun inşaat sektörüne etkisi belli orandadır. Sektörü çok fazla etkileyeceğini tahmin etmiyoruz" dedi.

Adana Çimento Sanayi olarak, Irak pazarından ziyade Rusya pazarına yöneldiklerine dikkat çeken Özel, Rusya'dan çok büyük talepler geldiğini ve bu ülkeyle çok cazip bağlantılar yaptıklarını kaydetti.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy da, gelir ve kurumlar vergisinde sıralamaya giren mükellefleri bir program dahilinde ziyaret edeceklerini, bugün ilk ziyareti Adana Çimento'ya gerçekleştirdiklerini ifade ederek, vergi rekortmeni Adana Çimento'yu bu başarısından dolayı kutladığını belirtti.

Aksoy daha sonra, 153 milyon 333 bin 749 YTL matrah ve 30 milyon 666 bin 749 YTL tahakkuk ile vergi rekortmeni olan Adana Çimento Sanayi T.A.Ş.'nin Genel Müdürü Özel'e teşekkür belgesi takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 17:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?