5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Adana da 5 bin çocuk sokakta

Adana’da 5 bin çocuğun sokakta olduğunu belirten Vali Cahit Kıraç, sokak çocukları sorununu çözmek için atılması gereken ilk adımın, okul öncesi eğitime ağırlık vermek olduğunu söyledi. Vali Kıraç, Adana Sokak Çocukları Derneği'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, sokak çocukları konusunu çok önemsediklerini belirterek, sivil toplum kuruluşları ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ortak projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Adana'da sokakta yaşayan ve çalışan 5 bin çocuk bulunduğunu bildiren Kıraç, şöyle konuştu:
''Göç alan ve sürekli büyüyen Adana'da, bu problemi çözmek, çocukları durumunu tanımlamak ve daha çabuk şekilde ailelerine geri dönmelerini sağlamak için, sivil toplum örgütleri, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanları ve güvenlik elemanlarından oluşan ekip kuruyoruz.
İnsanın kişilik yapısının yüzde 80'i 0-6 yaş arasına oluşur. Bu nedenle problemlerin çözümünün ilk ayağı, okul öncesi eğitime ağırlık vermektir. Adana'daki tüm okulların bünyesinde anaokulu sınıfları açılması mecburiyeti getirdik. Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde katkıda bulunmak isteyen hayırseverlere okul öncesi eğitime ağırlık vermelerini ve anaokulları kurmalarını öneriyoruz.''
Rehabilitasyon merkezleri oluşturacaklarını da kaydeden Vali Kıraç, şöyle devam etti:
''İlk olarak, Seyhan Belediyesi'nin Akkapı Mahallesi'nde kurduğu ve şu anda atıl olan tesisi, çocukların gelip yemek yiyebileceği, dinlenebileceği bir mekan haline getirmek için çalışma yürütüyoruz. Ayrıca 172 sokak çocuğu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi yemekhanesinde yemek yiyor. Bu arada, çocukların okula devamını sağlamak için, Sokak Çocukları Derneği ile işbirliği içindeyiz.''

Adana Sokak Çocukları Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu da ekonomik ve sosyal sorunların ağırlığı nedeniyle sokak çocuklarıyla ilgili sorunları bir tek kurum veya derneğin çözmesinin mümkün olmadığını söyledi. Prof. Dr. Aksu, şunları kaydetti: ''Toplumun tüm kesimleri ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sporla rehabilitasyon amacıyla British Council ve Çukurova Üniversitesi öğretim elemanları koordinatörlüğünde Sokaktan Spora Futbol Turnuvası düzenliyoruz. Türkiye'de örnek olan bu çalışmaların olumlu sonuçlarını almaya başladık.'' Prof. Dr. Aksu, daha sonra, çalışmaları ve katkıları dolayısıyla Vali Kıraç ile Seyhan Kaymakamı Ahmet Nevruz'a ''Onursal Üyelik Rozeti'' taktı.
Vali Kıraç, Nevruz ve Prof. Dr. Aksu ile dernek yetkilileri, rehabilitasyon merkezi haline getirilmesi planlanan Akkapı Mahallesi'ndeki tesiste incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 13:14:08
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 10:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?