4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana Demirspor'da Durmaz dönemi

 TFF 2. Lig takımlarından Adana Demirspor, Teknik Direktör Behzat Çınar'la yollarını ayırarak, Abdulkerim Durmaz'la anlaştı.

Çınar'la bu sabah yollarını ayıran Adana Demirspor yönetimi, takımın başına Durmaz'ı getirdi. Mavi-lacivertli kulüp, Durmaz'la 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp Başkanı Bekir Çınar, yönetim kurulu üyeleri ve Teknik Direktör Abdulkerim Durmaz'la birlikte Aytaç Durak Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, teknik direktör değişikliğinin Adana Demirspor camiasına hayırlı olmasını diledi.

Çınar, "Bugün sabah itibarı ile Behzat Hocam'la yollarımızı el sıkışarak ayırdık. Öyle olması gerekiyordu, aile içi birşeyler oldu, bunu kendi içimizde eriteceğiz. Ligin ikinci yarısı ve önümüzdeki sezon için Abdulkerim Durmaz'la anlaşmış bulunuyoruz. Bizim tribündeki hırsımızı, enerjimizi bizim kadar saha kenarında oyunculara aşılayacak birisi olduğu için kendisini tercih ettik" dedi.

Demirsporluların özlediği Demirspor'u oluşturmak için çalıştıklarının altını çizen Çınar, "Bizim bir hedefimiz var. Hedefimize ulaşmak için Allah kısmet ederse hocamızla ligi en iyi yerde bitireceğiz. Behzat Hocam'a da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Çınar, transferle ilgili soru üzerine, şunları söyledi: "Hocamız oyuncularımızı görmek istedi. Muhtemelen bu hafta içerisinde yollarımızı ayıracağımız arkadaşlarımız olacaksa da hocamızın vereceği rapor doğrultusunda olacak. Biz geçmişi unuttuk. Bugünden itibaren hocamızın takdir edeceği oyuncularla yolumuza devam edeceğiz. Kadromuz da öyle çok olumsuz bir kadro değil. Önemli olan bu birlikteliği, ruhu, savaşı sahaya yansıtacak ekibi oluşturmak. Hocamızın katkılarıyla bunu başaracağız. Dış transferi şimdilik noktaladık. Hocamız takımı tartacak. İhtiyaç duyarsa transfere bakacağız."

"TEKLİF GELDİĞİNDE HEYECANLANDIM"
Mavi-lacivertli takımın yeni teknik direktörü Abdulkerim Durmaz ise, Kulüp Başkanı Bekir Çınar'dan teklif geldiğinde çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ben son 2 yıldır çalıştırdığım takımlarda, tesadüf Adana Demirspor'la mücadele ettik Kahramanmaraşspor'da, Mersin İdmanyurdu'nda. Camiayı futbol oynadığım zamanlardan biliyordum, o dönemde futbol oynadığım için sadece lig maçlarına geliyordum. Adana Demirspor camiasının büyüklüğünün farkına varamıyordum. Bunun farkına son 2 yılda antrenör olarak, rakip olarak geldiğimde, burada yaşanan ambiansı, sahayı, taraftarı görünce vardım" diye konuştu.

Adana Demirspor Kulübü'nün, yer aldığı ligde ve üst liglerde çalışan hocaların bile çalışmak için can attığı bir kulüp olduğunu belirten Durmaz, "Böyle bir teklif karşısında heyecanlandım. Konuştuktan sonra anlaşmış gibi hissedip ilk maç gözümün önüne geldi. Bayağı heyecanlandım, Fenerbahçe'de futbol oynadığım günler gibi" dedi.

"Bir antrönör için renkli bir takım, ama aynı zamanda zor bir takım" diyen Durmaz, şunları söyledi: "Ancak ben alışkınım. Büyük camialarda futbol oynadım, milli takımda futbol oynadım. Alışkınım böyle büyük camialara, heyecana. Hatta yeri geldiğinde kargaşaya. Bunu kaldırabilecek kapasitem, tecrübem var. Dolayısıyla buradaki zorluk bana aynı zamanda zevk verecek. Bu kulüpte çalışmak benim antrönerlük kariyerim açısından da artı olacak."

"ZORLUKLARA, BASKILARA ANTRENMANLIYIM"
Nasıl bir kulübe geldiğini, işinin ne kadar zor olduğunu bildiğini vurgulayan Durmaz, "Ama ben antrenmanlıyım; zorluklara, seyirci, şampiyonluk baskılarına, düşme korkusu, başarısızlık, kargaşa hepsine antrenmanlıyım. O açıdan kendimi bu konuda çok yeterli buluyorum böyle büyük bir camia için. Burada başarı çok büyük yaşanacak, başarısızlık da. Bu işin raconu da bu. Demirspor camiasıyla özdeşleşeceğime inanıyorum. Benim karakterim bu caimaya, taraftar grubuna çok uygun diye düşünüyorum. Ama bu tabii herşey için yeterli olur mu? Onu zamanla göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Başarının her şeyi değiştireceğini bildiğini ifade eden Abdulkerim Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başarı olduğunda benim kadar herkesin mutlu olacağını düşünüyorum. Başarısız olduğumda geldiğimiz gibi gideceğiz. Ben süre de istemem. 'Bana 3 sene tanıyın, ancak olur falan' bunlar antrenör kurnazlığıdır benim kitabımda. Ben söylüyorum. 1.5 yıllık anlaşma olmuş olabilir, 3 ay sonra lig bittiğinde başarılı değilsek, insanlar en azından benden mutlu değilse zaten direnmenin bir alemi yoktur. Dolayısıyla ben çok umutluyum, çok da mutluyum. Arzuladığım tarzda bir kulübe geldim. Çok kısa dönemde çok büyük başarılar elde edilebilir. Kısa vadede inşallah Ekstra Play-Off'a katılıp, inşallah bu sene bu şansı kaçırmayacağız. Bunun dışında bir hedefimiz yok. Biz Ekstra Play-Off'a kalamazsak, kalıp da çıkamazsak kendimizi başarısız sayarız."

Abdulkerim Durmaz'ın yardımcılıklarını; Hakan Baygın, Alp Pehlivan ve Durmuş Ali Çolak yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?