4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana doğalgaz ile tanışıyor

Çukurova'da doğalgaz dağıtımını üstlenen Aksagaz Genel Müdürü Yaşar Aslan, Adana'daki konutların bu ay içerisinde doğalgaz kullanımı ile tanışacağını açıkladı.

Aslan, hedeflerinin yıl sonuna kadar Adana'nın kuzeyindeki 10 bin konut ve işyerinin doğalgaza geçmesini sağlamak olduğunu söyledi.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde, oda yöneticileri ve üyeleri doğalgaz konusunda bilgilendirildi. Toplantıya Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Aksagaz Genel Müdürü Yaşar Aslan, Bölge Koordinatörü Alper Konyalı ve Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş katıldı. Katılımcıların çeşitli sorularını da yanıtlayan Aksagaz Genel Müdürü Yaşar Aslan, doğalgaz dağıtım şirketi olarak gaz verme işlemlerine tesisat işleri ile başladıklarını bu ay Adana'ya ilk gazı vereceklerini
söyledi. Kullanıcıların tesisatlarda hiçbir sorunla karşılaşmamaları ve kamu sağlığı açısından hiçbir sorun çıkmaması için makine mühendisleri ile işbirliği içerisinde olduklarını belirten Yaşar Aslan, bu konuda protokol hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde imzalanacağını, bu protokol ile sertifika almamış hiçbir firmanın işlem yapamayacağını kaydetti. MMO ile üyelerinin bu konuda tam yetkili olacağına da dikkat çeken Aslan, tesisat işlerini yapacak firmada mühendis, kaynakçı ve tesisatçının ayrıldığı zaman işlem yapamayacağının da altını çizdi.


Aksagaz Genel Müdürü Yaşar Aslan, Adana'da Yüreğir ilçesindeki Atakent konutlarına bu ay doğalgaz vereceklerini ifade ederek, "İl doğalgaz kullanımı Adana'da Atakent'te olacak. Adana'da bu yıl, Kuzey Adana Bölgesi'nde 10 bin doğalgaz kullanıcısını hedefliyoruz. Hazırlıklarımız bu yönde. Ancak, bizim işlerimiz kazı işlerine bağlı. Belediyeler ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kazı izni aldıktan sonra çalışmalara başlayacağız. Kuzey Adana birinci hedefimiz" şeklinde konuştu.


Yaptıkları araştırmada Adana'da her evde en az bir tüp kullanıldığını, ortalamanın ayda 1,5-2 tüp arasında olduğunu kaydeden Aslan, "Konutlarda minimum 1, ortalama 2 tüp kullanılıyor. Bunun da maliyeti bin lirayı buluyor. Doğalgaz kullanımına geçildiğinde ödenecek para 200-250 arasında olacak. Büyük tasarruf. Tesisat bedeli bir yılda kendini amorti edecek. Bununla da kalmayacak, daha emniyetli olacak" dedi.
Adana'nın sıcak bir kent olduğunu, doğalgazın ısıtma amaçlı olarak 3 ay kullanılabileceğini, doğalgazın sadece ısıtma amaçlı olarak düşünülemeyeceğini kaydeden Aslan, "Doğalgaz soğutma amacı ile de kullanılabilecek ve soğutma amaçlı kullanımı artacak. Bu konuda gelişmiş cihazlar var ve yavaş yavaş piyasaya girecek. Özellikle büyük iş merkezleri siteler merkezi sistemle soğutma amaçlı kullanabilecek. Uygulamanın yapıldığı yerler çok önemli" diye konuştu.
MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı ise, doğalgaz konusunda üyelerini her konuda bilgilendirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?