4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana durulmuyor!

Demokrasi Gönüllüleri Platformu, Adana'da seçimlerin iptal edilmesi için yürüyüş düzenledi.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici'nin seçim bürosunda toplanan yaklaşık bin 500 kişilik grup, "Oylar sayılsın, seçimler iptal edilsin" sloganları atarak Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Atatürk Parkı'nda grup adına basın açıklaması yapan Demokrasi Gönüllüleri Platformu Başkanı Selçuk Ünyeli, Adana'da yaşanan seçim sürecinin ve sonrasındaki olayların demokrasiye ve seçmen iradesine inanan herkesi üzdüğünü söyledi.

Adana halkının vermediği koltuğu, "ayak oyunları ile gasp etmek isteyenlere" geçit vermeyeceklerini belirten Ünyeli, "Halkımız Seyhan, Yüreğir, Çukurova Sarıçam ilçelerinde seçmediği, oy vermediği siyaseti nasıl olur da Büyükşehir'de seçer. Dünya siyaset tarihinde ilçe belediyelerini alamayan, 20 yıldır kendi iradesi ile koltuğa yapışan şahsı kim seçti? Nasıl seçti? CHP mi oy verdi? DTP mi seçti? DSP mi seçti? Allah aşkına kim seçti? Kehanetlerin başkanı seçimler boyunca ne dedi? 'Hile olacak' dedi mi?Dedi. Oldu mu? Oldu. Bu seçimi şaibeden kurtaracak tek yol, sandıkların halkın önünde açılmasıdır, sayılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Platform gönüllüleri, konuşmanın bitmesinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?