5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Adana esnafı borcuna sadık

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği ve Kuzey Adana Kooperatifi Başkanı Kazım Barışık, esnaf ve sanatkarların devletten aldığı krediyi kuruşuna kadar ödediğini belirtti.

Barışık,  "Allah’a şükür hortumcu değiliz. Haysiyetimizle, onurumuzla ödüyoruz. Devlete borcumuz yok" dedi.

Kuzey Adana Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Mali Genel Kurulu, Adana Esnaf Odaları Birliği Derviş Günday Toplantı Salonu’nda yapıldı. Kooperatif Başkanı Kazım Barışık, esnaf ve sanatkarların geçmişte çok sıkıntılı günler geçirdiğini, kredi kaynağı kooperatiflerin sistemli biçimde yok edilmeye çalışıldığını savundu. Türk esnaf ve sanatkarına dağıtılan kredilerin yetersiz olduğunu belirten Barışık, kredi faiz oranının açıklandığı üzere yüzde 18-19 seviyesine çekilmesini, kredi limitinin de 25 milyar liraya çıkarılmasını beklediklerini kaydetti.
Güney Bölge Birliği ve Kuzey Adana Kooperatifi Başkanı Kazım Barışık, 59. Hükümet’in esnaf ve sanatkarların kredi kaynağı olan kooperatiflerin yaşatılmasında büyük destek ve yardımını gördüklerini söyledi. Barışık, "Yapılanları inkar etmiyoruz. İnkar edersek, yapılmadı dersek yanlış olur, hata olur, günah olur. İnsanca yaşayabilecek, güçlü ülke, mutlu topluluk yaratanları alkışlarız, saygı duyarız. İnsanlara da bu yakışır" dedi.

Esnaf sanatkarların devlete hiçbir zaman yük olmadığını söyleyen Barışık, az vergi verildiği iddialarına, "Az vergi verdiğimiz eleştirilerine katılmıyorum. Kazandığımızın vergisini ödüyoruz. İstihdam yaratırız, tensip edilen vergiyi öderiz, ülke ekonomisine katkıda bulunuruz. Esnafın verdiği vergiyi kaç kişi veriyor?" diye yanıt verdi.

Barışık, Kuzey Adana Kooperatifi’nin 10 yılda 2 bin 296 esnafa 7 trilyon 725 milyar lira kredi verdiğini kaydetti.

Divan Başkanlığı’na Hüseyin Özdoğan, üyeliklere Burhan Tucel ve Hüseyin Şahin’in getirildiği genel kurula, Diyarbakır Bölge Birlik Başkanı Mecit İpek, Halk Bankası Çukurova Bölge Koordinatörü Mustafa Maden, banka müdürleri ve esnaf temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 10:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?