5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Adana Garı’nda eylem

Adana Tren Garı'nda düzenlenen eyleme, Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şube Yönetimi ile üyeleri katıldı. Özelleştirme karşıtı sloganlar atılan ve kazayı kınayan pankartlarla yapılan eylemde konuşan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, 22 Temmuz 2004'de Pamukova-Mekece arasında meydana gelen hızlandırılmış tren faciasının yargı süreci devam ederken, asıl sorumluların halen yargı önüne çıkarılmadığını, 1. derecede muhatap kabul edilen Süleyman Karaman'ın da hakkında Bakanlıkça verilen soruşturma izni mahkemece iptal edilerek, 8 Temmuz 2005 tarihinde yeniden TCDD Genel Müdürlüğü'ne döndüğünü söyledi.
Özkan, "Olaydan 1. derecede sorumlu olan kişi aklanmış gibi gösterilmeye çalışıldı. Hukuki gerçek bu değildir. Çünkü, Karaman mahkeme önüne hiç çıkmadı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, 'Ulaştırma Bakanlığı bilirkişi heyetinin Karaman lehine verdiği rapor doğrultusunda hakkında verilen soruşturma iznini' iptal etmiş, Karaman böylelikle yargılanamaz duruma getirilmiş, bir bakıma dokunulmazlık zırhı elde etmiştir" dedi.
Özkan, "Hafızamız daha dün gibi taze, acımız daha dün gibi yük. Bu kazaya sebep olan zihniyet ve temsilcilerinin sorumluluklarının ortaya çıkartılması isteğimiz de dün gibi tazedir. Aradan bir yıl geçti, bu facia mağdurlar ortaya atılarak unutturulmak istendi. Üzerine ölü toprağı serilmek istendi. Ama bizler bu faciayı unutmadık, unutturmayacağız" şeklinde konuştu. BTS üyeleri, daha sonra özelleştirme karşıtı sloganlar attı, eylem olaysız sona erdi.

Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 19:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?