4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana güreşte atağa geçecek

Ata sporumuz güreşi desteklemek, geliştirmek, dünya çapında yeni pehlivanlar yetiştirmek amacıyla 2007 yılında kurulan Adana Güreş İhtisas Kulübü, Türkiye Yıldızlar Güreş 2. Ligi'nde söz sahibi olmak istiyor.

Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve diğer kent yönetiminde etkin olan isimlerin ısrarları üzerine başkanlığa seçildiği belirtilen Orhan Ramazanoğlu’nun yönetimindeki Adana Güreş İhtisas Kulübü, önemli mesafeler kaydetti.

Ramazanoğlu’nun ve diğer yöneticilerin önemli maddi destekleriyle hayata geçirilen kulüp, sıkıntıya düşünce Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak el uzattı. Aylık 5 bin lira olarak sağlanan destekle yoluna devam eden Adana Güreş İhtisas Kulübü, ilk olarak 25 güreşçiyi bünyesine alarak lisans çıkarttı.

Eşofman, ayakkabı, mayo gibi malzeme ihtiyaçları da karşılanan sporcular için ayrıca 2 antrenörle anlaşma yapıldı. Kulüp, Abidinpaşa Caddesi’nde bir de bina kiralayarak kendi yerine geçti.

Kulüp Başkanı Orhan Ramazanoğlu, “Sayın Valimiz İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak’ın himaye ve desteklerinde, değerli yönetim kurulu üyelerimizin katkılarıyla kısa sürede önemli mesafeler aldık. Her şey yerine oturmaya başladı. Şimdi Adanamızı güreşte de iddialı bir yere getirmeyi arzuluyoruz. Türkiye Yıldızlar Güreş 2. Ligi’nde mücadele etmek için başvuruda bulunduk. Talebimiz kabul edildi. Önümüzdeki aylarda başlayacak olan müsabakalarda başarılı sonuçlar bekliyoruz. 2 çalıştırıcımız sporcularımızı lige hazırlıyor. Allah nasip ederse, mindere yeni pehlivanlar kazandırıp, Adanamızı güreşte de eski ihtişamına kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 15:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?