4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana Havalimanı'na termal kamera

Türkiye'de ABD uyruklu 2 kişide "Domuz gribi" virüsüne rastlanmasının ardından alınan 20 termal kameradan biri de Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne kurulacağı bildirildi.

ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek amacıyla İstanbul'a gelen iki kişide domuz gribine rastlanması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 20 termal kamera daha aldı. Termal kameralardan birinin de Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne kurulacağı belirtildi.

Adana Havalimanı'ndan Sorumla Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Adana'ya fazla giriş olmadığı için bir termal kamera kurulacağını söyledi.Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik ise Hudut Sahiller ve Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından alınan 20 termal kameralardan birinin Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne kurulacağını belirtti. Kemik, 20 bin Euro maliyeti olan kamerayla günde yaklaşık bin kişinin taranacağını kaydetti.

Kemik, gelen yolcuların bir saniye görüntüsünü alarak ısısını ölçen termal kameranın hafta sonuna kadar kurularak hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 18:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?