6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana İl Genel Meclisi'nde ilginç konu

Adana İl Genel Meclisi toplantısında bir üyenin, bir köyde yapılan spor sahasının çimlendirilmesi konusunda ısrar etmesi günün konusu oldu.

Adana İl Genel Meclisi 18. Dönem 5. Yıl Kasım Dönemi Çalışmaları 4. Toplantı Gündemi içinde İl Özel İdaresi’nin 2004 Yılı Bütçesi ile ilgili Komisyon Raporu görüşüldü. Bu görüşme sırasında söz alan DSP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Uçar, Çimeli Köyü’nde 30 hektar alanda geçen yıl başlanan ve ihata duvarları, tribünü ve kale direkleri hazırlanan spor sahasında tek eksiğin çim saha olduğunu söyledi.

Daha önceden saha için yatırım talep edilmesine rağmen bütçede yer verilmemesinin nedenini soran Halil Uçar, 50 milyar lira harcanan projeye 60 milyar lira daha gerektiğini belirtti. Uçar, talebinde ısrar edince, toplantıya başkanlık eden Vali Kemal Önal devreye girdi. Önal, "Bu köydekiler toprak sahada oynayamıyorlar mı?" diye sordu ve ardından imkanların kısıtlı olduğunu vurgulayarak istenen her şeyin anında yapılamayacağını kaydetti.

Salonda bulunan bazı üyeler de Tufanbeyli İlçesi’nde bile ancak 1990 yılında bir spor sahası inşasına başlandığını, pek çok köyün yol, köprü, içme suyu ve sağlık ocağı gibi acil ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. DSP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Uçar, buna rağmen çim saha konusunu gündemde tutacağını belirtti.

BAHİR YILDIRIM-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 17:40:52
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 19:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?