2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nden muhtarlara mektup

Mercan, muhtarlara gönderdiği iki sayfalık mektupta, Adana’nın değişik yerlerine dağılmış 135 sağlık ocağında bebeklerin doğumundan itibaren her türlü koruyucu sağlık hizmetin verildiğine dikkat çekerek, çocukların sağlığının korunması ve geliştirilmesinin daha bebeklerin dünyaya gelmeden önceki dönemden itibaren başlayan bir süreç olduğunu ifade etti.

 Her kadının gebeliği döneminde yaptıracağı tetanos aşısı ile hem kendini, hem de doğacak bebeğini tetanos hastalığına karşı koruyabileceğini belirten Mercan, mektupta şu görüşlere yer verdi:

"Her yeni doğan bebek yeni bir umuttur, geleceğimizdir. Onlara sağlıklı bir yaşam sağlamak hepimizin görevidir. Ülkemizde çeşitli nedenlerle her yıl 48 bin bebeğimiz ne yazık ki bir yaşına gelmeden yaşamını kaybetmektedir. Asıl üzücü olan büyük çoğunluğunun önlenebilir nedenle yaşamını yitirmesidir. Sağlık Bakanlığımız, çocuklarımızın ölümlerini önlemek ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla sağlık personellerince, ücretsiz koruyucu sağlık hizmetleriyle ilgili programlar yürütmektedir. 135 sağlık ocağımızda fenilketonüri hastalığına karşı topuktan kan alınarak fenilketonüri tarama programı, büyüme ve gelişme takipleri, ilk 6 ay sadece anne sütünün teşviki, kansızlığa karşı anemi programı, ishal hastalığının tedavisine yönelik ağızdan sıvı tedavisi hizmetleri, zatürree hastalığına karşı penisilin kullanımı ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca aşı ile korunabilir hastalıklara karşı yani hepatit B, çocuk felci, tetanos, difteri, boğmaca, tüberküloz ve kızamık hastalıklarına karşı tüm çocuklarımızın aşıları ücretsiz olarak sağlık ocaklarında yapılmaktadır. Aşılarımızın tamamı güvenilirliği tescil edilmiş firmalardan sağlık bakanlığı tarafından ithal edilmektedir."

iha-adana
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 11:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?