2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana İlhan Selçuk'a sahip çıktı!

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un Ergenekon soruşturması kapsamında sabaha karşı gözaltına alınması, Adana'da gazetenin okurları tarafından protesto edildi.

Gazetenin İnönü Caddesi'ndeki bürosunun önünde toplanan bir grup Cumhuriyet Gazetesi okuru ile İşçi Partililer, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Sanayici İbrahim Benli, gazeteci Adnan Akfırat, Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya ile Doğu Perinçek'in koruması Yusuf Beşerik'in Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınmasını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan avukat Cemil Denli, 18 yaşından bu yana Cumhuriyet Gazetesi okuduğunu, gazetenin Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıktığını söyledi. Denli, Cumhuriyet Gazetesi okurları olarak canları pahasına da olsa sonuna kadar laik, sosyal ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyacaklarını vurguladı.

Grup, "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde sloganlar atarak dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 17:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?