3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana İnşaat Fuarı açıldı

Adana'da Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP), tarafından Çukurova Fuarcılık A.Ş. ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, sivil toplum ve meslek örgütlerinin desteğiyle düzenlenen Adana İnşaat 2008 Fuarı açıldı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, TÜYAP'ın bu yıl Adana'da 17 tane ihtisas fuarı gerçekleştireceğini söyledi.

Türkiye'nin sanayi gelişimine öncülük eden Çukurova'nın, coğrafi konumu, bereketli toprakları, elverişli iklimi, ülke ekonomisine sağladığı katkıları, yüksek düzeyde ticaret ve sanayi potansiyeliyle ülkenin en önemli bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Ersözlü, "Adana İnşaat 2008 Fuarı, sektördeki lider firmaları ve ziyaretçileri aynı çatı altında buluşturarak, Çukurova'nın gücünü başta Ortadoğu pazarı olmak üzere, tüm dünyaya gösterme imkanı ortaya çıkaracak" dedi.

Konusunda bölgenin en kapsamlı fuarı olan Adana İnşaat Fuarı'nın, geçen yıl, 23 ülkeden 264 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla, Isıtma Havalandırma Soğutma Fuarı ile eş zamanlı düzenlenerek, 50 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Ersözlü şunları kaydetti:

"Kosova, Lübnan, Makedonya, Irak, Ürdün, Suriye başta olmak üzere, Ortadoğu, Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetlerden binin üzerinde yabancı ziyaretçinin yanı sıra, yurdumuzun dört bir yanından, Adana, İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Konya, Bursa, Eskişehir, Antalya, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Niğde'den otobüslerle getirilen profesyonel ziyaretçiler, fuarı gezerek yeni ürünleri görme fırsatı yakaladılar. Bu yıl da geçtiğimiz yıl gibi coşkulu geçeceğine inandığımız, 19 ülkeden 200'ün üzerinde firma ve firma temsilcisinin katıldığı Adana İnşaat 2008 Fuarı'nda sergilenecek olan ürün ve hizmetlerin, Çukurova'dan tüm Anadolu ve Avrupa'ya ulaşması, önümüzdeki yıllarda üretimin çeşitliliğini ve kalitesini olumlu yönde etkileyecek, yurdun dört bir yanından fuara katılan yüzlerce firma ve firma temsilcisinin yapacağı iş bağlantıları ile ülke ekonomisine büyük katkılar sağlanacaktır."

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Başkanı İsmail Babacan da, "Adana'da açılan her fuar bizim için bir bayramdır. İnşaat fuarı da bu bayramlardan biridir" dedi.
Babacan, Adana'nın 2010 yılında 2 milyon nüfusu aşacağını ve bu nüfusla birlikte inşaat sektörünün de büyük önem kazanacağını kaydetti. Adana'nın BTC boru hattıyla birlikte bir enerji koridoru olduğu ve bununla birlikte bir çok sektörün geliştiğini vurgulayan Babacan, "BTC ile birlikte yeni sektörlerin oluşması ve var olan sektörlerin çoğalmasıyla inşaat sektörünün önü daha da açılmaya başlandı. 2005-2006 ve 2007 yıllarında en çok gelişen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Fuarların açılmasıyla birlikte bu daha da bir ivme kazanacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Vali İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, oda başkanları ve çok sayıda davetli ile birlikte kesilerek gerçekleştirildi. Fuar, 2 Şubat Cumartesi gününe kadar 10.00-20.00, 3 Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 16:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?