29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana kebabı, okullu oluyor

Adana Ticaret Odası ile Kebapçılar ve Lokantacılar Odası'nın ortak girişimi sonucu tescillenen Adana kebabının gelecek nesillere taşınması ve yeni ustaların yetişmesi için üniversitede özel bölüm kurulması için çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şefik Aslan, Adana kebabının tanıtımı ve yapımının doğru öğrenilmesi amacıyla Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) bağlı bir fakülte veya meslek yüksekokulu kurularak kebap ve lokantacılık dersleri verilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Her yörenin kendine özgü yemekleri bulunduğunu anlatan Aslan, şunları kaydetti: "Yörelerin kendine özgü tatlarının, usulüne uygun şekilde gelecek nesillere aktarılması için, eğitiminin verilmesi şart. Dünyada adından söz ettiren Adana kebabının da üniversitelerde ders olarak okutulması gerekir. Bu konuda Çukurova Üniversitesi ile görüşmeler yaptık. Gelecek eğitim döneminde bir bölüm kurulmasını hedefliyoruz. Onlar da isteğimize sıcak yaklaştılar." Türkiye'nin AB sürecinde gıda üretimi konusunda ilerlemeler kaydetmesi gerektiğini ifade eden Aslan, şöyle devam etti: "Adana kebabının usta ellerde hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Üniversiteler diğer meslekî eğitim veren kurumlara göre çok daha fazla bilgi ve teknolojiye sahip. Laboratuvarlarda, bilimsel ve sağlıklı çalışmalar yapılabilir. Yapılacak çalışmalarla kebabımızı daha elverişli bir hale getirip, uluslararası ününü artırabiliriz."



aa
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 09:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?