3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana Kebabını dünyaya tanıtıyorlar

Golcuoğlu Restaurant, Adana Kebabı'nı dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Adana'da, Facebook, MSN ve Skype gibi iletişim programları üzerinden Avrupa'ya açılan Golcuoğlu Restaurant, önceki gün e-maile düşen bir siparişle İzlanda'ya da 5 kişilik acılı Adana Kebabı gönderdi.

Ekonomik krizin iflasın eşiğine getirdiği İzlanda'da, katlanan borçları nedeniyle zor günler geçiren buzlar ülkesinin halkı, lüks yaşam alışkanlığından olsa gerek zevkleri uğruna kıtalar arası alışveriş yapmaktan kaçınmıyor. Eurovision şarkı yarışmasını yerinde izlemek için 24 Mayıs 2008 tarihinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a giden bir grup İzlandalı genç, burada tanıştıkları Türkler ve çeşitli reklamlardan Adana kebabını tanıdı.

Zihinlerinde soru işareti olarak kalan lezzetini oldukça merak ettikleri kebabı tatmak isteyen gençler internet üzerinde yaptıkları araştırmada nihayet sonuca ulaşabildi. Reykjavik'te yaşayan Asgeir Briem adlı genç Adana Golcuoğlu Restaurant'ın e-mail adresine bir sipariş mesajı gönderdi.

Briem, İngilizce yolladığı mesajında 'İzlandalı 5 genciz. Eurovision yarışmasında bize kebaptan bahsettiler. Tadını çok merak ediyoruz. Kebapla ilgili araştırma yaparken tesadüfen sipariş aldığınızı öğrendik. 5 kişi için ne kadar ücret ödememiz gerekiyor?' ifadelerine yer verdi. Bu zamana kadar Norveç, Fransa, İtalya, Yunanistan, Irak ve Amerika'ya gitmek üzere İncirlik'te görevli askerlerden birçok sipariş alan Golcuoğlu işletmecileri, İzlanda'dan böyle bir talep gelmesine şaşırdı.

İşletmeci Kazım Erdem, mesaja karşılık olarak verdiği hesap numarasına kargo dahil 347 Euro yatırılması halinde istediklerinin gerçekleşebileceği cevabını gönderdi. Birkaç saat içinde gelen cevapta, "Sizden önce internetten edindiğimiz tarif üzerine yapmaya çalıştık ancak başarılı olamadık. Parayı hesaba yatırdık" denildi.

Bunun üzerine kolları sıvayan kebap ustaları, büyük itina ile hazırladıkları siparişleri aktarmalı uçakla İzlanda'ya gönderdi. İşletmeci Kazım Erdem, Emin Yıldırım ve Mehmet Kabak, dünyanın dört bir yanından Adana Kebabına yoğun ilgi gösterildiğini belirtti. İnternette aktif olmaya karar verirken bu kadar talep olabileceğini tahmin etmediklerini anlatan Kazım Erdem, sözlerine şöyle devam etti: "Avrupalı, yabancı kaldığı kültürlere gerçekten meraklıymış. Yurt dışı siparişi başlattığımız günden sonra bunu öğrendik. Artık siparişleri yetişmez hale geldi. Neredeyse sadece Avrupa'ya çalışacağız."

Özel ambalajlarda paketlenen malzemelerin bir hafta süreyle tazeliğini koruyabildiğini söyleyen Emin Yıldırım da şöyle konuştu: "Kebabı yarı pişiriyoruz. Ulaştığı yerde insanlar kıymayı ya mikrodalga fırında ya da barbekü dedikleri mangalda kıvamına getirebiliyor. Paketlerin içinde ayrıca İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça hazırlattığımız küçük bir kılavuz bulunuyor."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 11:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?