2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana kendini yenileyecek

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana'da TOKİ ile kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Küçükaydın, yaptığı açıklamada, Ankara'da kentsel dönüşümün başarıyla uygulandığını belirterek, “Oradaki gecekondular büyük, hepsi bahçeli. Bunlar apartman yapılıyor, herkese 2-3 daire veriliyor. Adana Yüreğir’de gecekondular bahçeli değil maalesef. Birleştiklerinde de ev sahibine bir şey düşmüyor. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Adana da gecekondu görünümünden kentsel dönüşümle kurtulacak” dedi.

Adana’ya yatırımlar için 132 milyon YTL kaynak ayrıldığını belirten Küçükaydın, şunları söyledi:

“2009 başlarında köprülü kavşaklar yapılacak. Projeler verildi ihale aşamasında. Müze kavşağı, havaalanı kavşağı, Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu yerdeki dört yol kavşağı yapılacak. Bunlar için 40 milyon TL’lik kaynak ayrıldı. Adana-Ceyhan yolu baştan sona tekrar asfaltlanacak. Bunun için de 20 milyon YTL kaynak ayrıldı. Tuzla köprüsü için de 3 milyon YTL ayrıldı. Feke- Saimbeyli arasındaki 17 kilometrelik yolun genişletilmesi çalışmaları devam ediyor. Kozan duble yolu için de 40 milyon YTL ayrıldı. İlimizde Hidro Elektrik Santralleri (HES) yatırımları devam ediyor. Yedigöze Barajı’ndan Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerimiz içme sularını karşılayacaklar. Bunlar sulama birliğini kurdu. Feke ve Karataş’ın kanalizasyon altyapısı yapılacak.“

Yapılan yolların Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan yollar olacağını kaydeden Küçükaydın, “Ordu Mesudiye, Sivas, Kayseri, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke derken bu yol Karadeniz’le Akdeniz arasını kısaltacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?