4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana-Kozan duble yolu ihaleye çıkıyor

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana-Kozan duble yol çalışmalarının Eylül ayında ihaleye çıkartılacağını söyledi.

Konuyla ilgili çalışmaların başladığını aktaran Küçükaydın, yolun hizmete girmesiyle kuzey ilçelerin Adana'ya olan ulaşımında büyük kolaylık sağlayacağını kaydetti. Küçükaydın, 64 kilometrelik yolda Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin genişletme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Yolun Eylül ayında ihaleye çıkacağını kaydeden Küçükaydın, "Bu yol Aladağ, İmamoğlu, Feke, Tufanbeyli ilçelerimiz için çok önemli. Burada çok sayıda kaza meydana geliyor. Duble yolla birlikte kazalarını azalacağını düşünüyorum" dedi.

Mevcut yolun yetersiz olduğuna değinen Küçükaydın, duble yolların AK Parti hükümetinin en önemli icraatı olduğunu vurguladı. Ali Küçükaydın, "Adana-Kozan yolu da bu kapsamda düşünülmüştür. Kayhan-Marsurlu yolunun yaklaşık 15-20 kilometresi asfaltlanmasıyla Kadirli ve çevre köylerde bu yolu kullanacağı için yoğunluk daha da artacak. Sık sık kazalar oluyor. Adana-Kozan yolunun tamamlanmasıyla hem yoğunluk azalacak hem de kazalar. Bunun yanında bölge ekonomisine de ciddi katkısı olacak" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 20:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?