1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adana-Mersin elele

ADANA-MERSİN ELELE

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve meslek oda temsilcileri, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan’ı makamlarında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök ve Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer ve Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden oluşan “Adana Heyeti” ilk olarak Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi’nin de bulunduğu ziyarette konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu tür ziyaretlerin “Bölgesel İşbirliği”ne önemli katkılar koyacağını söyledi.

Bu görüşmelerin; Çukurova’nın büyük, önemli ve değerli iki ili olan Adana ve Mersin arasındaki iş ve güç birliğinin yanı sıra gönül birliğini de pekiştirdiğini ifade eden Vali Güzeloğlu, “Çok yönlü ve çok boyutlu bir kavram olan, kalkınmanın sürekli ve sürdürülebilir olması için, çözüm odaklı ve bütüne endeksli bir bakış açısı ve yaklaşımın öne çıkması gereklidir. İster Çukurova Kalkınma Ajansı çerçevesinde, ister Ticaret ve Sanayi Odalarımız bünyesinde sürdürülen, hem Adana ve Mersin’in, hem de bölgenin kalkınmasına yönelik sürdürülen çalışmalarımızda iki il arasındaki güçlü iş birliği de açıkça ortaya konmaktadır. İki il arasında süregelen bu başarılı güç ve gönül birliği, hem Adana ve Mersin’i, hem de bölgeyi kalkındıracak, Türkiye’nin gelişimine ve kalkınmasına da çok büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

ALDIRMAZ: "ÜLKENİN ÖNCÜSÜ VE LİDERİ OLACAĞIZ"

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da; Çukurova bölgesinin ekonomi alanındaki rakibinin İstanbul olduğunu, Çukurova Bölgesinin İstanbul’dan çok daha farklı ve güçlü yönleri bulunduğunu, turizmde ise ülkenin öncü ve lider bölgesi olduğunu savundu ve “Fikirlerimizi, projelerimizi ve enerjilerimizi birleştirdiğimizde ulaşamayacağımız başarı yoktur” dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök Sürenkök ise “Adana ve Mersin aynı gemide, aynı hedefe doğru ilerleyen ve rakip olmaktan öte birbirini tamamlayan iki ildir. Adana ve Mersin, Çukurova Bölgesindeki diğer illerle de tam bir işbirliği ve güç birliği içerisinde el ele verip, Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında çok büyük rol oynayacaktır. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer de, Adana ve Mersin birlikteliğinin Çukurova adı altında çok daha büyük başarılara imza atacağını belirterek, bu bölgenin tek alternatifinin Marmara Bölgesi olduğunu, Çukurova Bölgesinin Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında Marmara Bölgesinden çok daha büyük katkıları olacağına inandığını vurguladı.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ise, Adana ve Mersin gibi iki metropol kentin iş birliği ve güç birliğinden doğacak sinerjinin, Marmara Bölgesiyle çok rahat rekabet edebilecek bir gücün oluşmasını sağlayacağını belirterek, “En önemlisi birlikte olma iradesine sahip olmaktır” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi ise, biraz gecikmiş olsa da gerçekleşen Adana ve Mersin işbirliğinin hem iki kente hem de bölgenin kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök ve Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer ve Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ile Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin de katılımıyla daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan’ı makamında ziyaret etti. Buradaki ziyarette de, “Bölgesel İşbirliği”nin önemi vurgulandı.

ADANA-MERSİN ELELE
ADANA-MERSİN ELELE
ADANA-MERSİN ELELE
ADANA-MERSİN ELELE
ADANA-MERSİN ELELE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 12:10:02
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 12:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?