2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana OSB'ye çevre ödülü

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye'nin en çevreci ikinci organize sanayi bölgesi seçildi.

Çevrenin korunması, iyileştirilmesi, temizlenmesi, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması için çalışan, çevreye ve kanunlara uyumlu faaliyet gösteren, atık su arıtma tesislerini tamamlayarak faaliyete geçirmiş, bertaraf tedbirlerini almış OSB'lerden en başarılı olanlarının tespiti amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “En Çevreci OSB"yi seçmek üzere ülke genelinde düzenlenen yarışmada, gelen başvuru dosyaları, çevre yönetim sistemi ve bu sistemin işletilmesi için kullanılan personel, ekipman kaynağı, arıtma ve bertaraf tesisleri, ağaçlandırma çalışmaları, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri, sosyal sorumluluk projeleri ana başlıkları altında belirlenen kriterler doğrultusunda Çevre ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, OSB Üst Kuruluşu temsilcilerinden oluşan jüri tarafından incelenerek, 6 OSB finale kaldı.

251 OSB’den işletme halinde olan 127 OSB içinden finale kalan 6 OSB, yerinde incelenirken, Adana Hacı Sabancı OSB, ikincilik ödülüne layık görüldü.
Adana Hacı Sabancı OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Adana Valisi İlhan Atış, OSB’ye böyle bir ödülün verilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, başarılarından dolayı OSB yönetimini tebrik etti.

Adana Hacı Sabancı OSB Yönetim Kurulu ve Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş de, çevreye duyarlı bir OSB olarak çalışmaları sürdüreceklerini belirterek, ödülün alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Adana Hacı Sabancı OSB Müdürü Vedat Kahyalar ise, çevre ödülünün kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Kahyalar, "Her yıl diktiğimiz fidanların sayısı 60 bini aştı. Bundan sonra da çevreye olan duyarlılığımız artarak devam edecek. Günümüzde önemi artarak devam eden çevre problemlerinin giderilmesi ve en aza indirilmesi, planlı şehirleşme, daha fazla yeşil alan oluşturulması, özellikle sanayinin yoğun olduğu bölgelerde oluşan atıkların yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve tabiata zarar vermeyecek hale getirilmesi sorumluluğu, kamu kurumlarının yanı sıra, sanayi tesislerimizin yer aldığı OSB'lere düşmektedir. Alınan bu ödül çevreye duyarlı sanayicilerimizin, müteşebbis heyetimizin ve çalışanlarımızın gayretlerinin bir sonucudur, bizi bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim" dedi.
Adana Hacı Sabancı OSB, ödülünü, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile TBMM Çevre Komisyonu üyelerinin katılımıyla Antalya'da düzenlenen törenle aldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 08:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?