4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana polisi görev başında

Van’dan Adana’ya atanan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, kentin ağırlıklı olarak aşırı göç almasından kaynaklanan asayiş olaylarının önlenmesi konusunda kapsamlı çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Gizer ve Atila Menevşe, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Şahbaz, Gürsel Tanrıver, Ali Cerit, Naci Heybeli ile Genel Sekreter Ahmet Nevruz'dan oluşan ATO heyeti, Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kentin acilen çözümlenmesi gereken sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Kesmez, kentteki suç istatistiklerine göre asayiş oranlarının ağırlıkta yer alması dolayısıyla özellikle bu konunun üzerine gidileceğini kaydetti.

Kentin ağırlıklı olarak aşırı göç almasından kaynaklanan asayiş olaylarının önlenmesi konusunda kapsamlı çalışmalar gerçekleştireceğini söyleyen Kesmez, “Her zaman vatandaşımızın yanında olacağız ve huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İş adamlarımızın alınteri ile kazandıkları her kuruşun aynı zamanda ülke ekonomisine de bir katkı olduğunun bilinciyle her zaman, her sorununuzda bizzat ben sizlerle birlikte olacağım. Adana büyük bir kent ve özellikle enerji alanında geleceğin yıldız şehirlerinden birisi olabilme yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda gerek yerli, gerekse de yabancı yatırımcıların gönül rahatlığıyla Adana’ya gelmeleri bakımından güven ve huzur ortamının en etkili şekilde sağlanması zorunluluk arzetmektedir” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez’in, başta Van ve Bitlis olmak üzere, görev yaptığı illerdeki başarılı çalışmalarını takdirle izlediklerini ve bu yöndeki birikimlerini Adana’ya da yansıtacağından emin olduklarını söyledi. Kesmez’den Adana’da büyük boyutlara ulaşan trafik karmaşasına da çözüm getirilmesini isteyen Baş, Adana trafiğinin mutlaka yeniden düzenlenmesi ve kentiçi ulaşımına alternatif çözümler getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Baş, “Trafik sorununun, sadece para cezası kesilmesiyle çözümlenemeyeceği ortadadır. Adana trafiğinde önemli ağırlığı bulunan toplu taşıma araçlarının sürücülerinin eğitilmesi bu yöndeki çalışmalarda büyük önem taşımaktadır. Aksi taktirde ne trafik kazalarını önleyebilir, ne de Adana’ya hiç yakışmayan düzensiz kent görüntüsünü ortadan kaldırabiliriz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 11:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?