3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana şampiyonanın en büyük adayı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda geçtiğimiz Temmuz ayında kentimizde gerçekleştirilen Avrupa Tekerlekli Sandalye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda gösterilen başarı Adana’yı Avrupa’nın gözdesi yaptı.

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu, 2009 yılı Ekim ayında yapılacak olan Avrupa Büyük Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’na da Adana’nın ev sahipliği yapmasını istiyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Adana’da yapılan şampiyonanın başarılı organizasyonu için beraberinde Genel Sekreteri Ron Coporanrt ve Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ile Durak’ı ziyaret eden Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Bertaling, “Eğer siz de uygun görürseniz, 2009 yılı Ekim ayı için planladığımız en üst düzeydeki organizasyonumuz olan Avrupa Büyük Erkekler Basketbol Şampiyonası’nı da Adana’da yapmak istiyoruz. Çünkü Temmuz ayında yapılan şampiyonada gösterdiğiniz başarı ve verdiğiniz destek unutulacak gibi değil” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Durak ise, “Temmuz ayı Adana için sıkıntılıdır. Tatil ayı olmasına ve bunaltıcı sıcağa rağmen Adanalılar şampiyonaya büyük ilgi gösterip tribünleri tamamen doldurdular. Büyükşehir Belediyesi olarak organizasyonun kusursuz yürümesi için gayret gösterdik. Sizleri mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Büyük Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nı da Adana’da yapmak istemeniz bizleri memnun etti. Bu büyük organizasyon için Adana tercih edilirse yine elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

Ali Duran Karakaya da, Adana’da yapılan Gençler Basketbol Şampiyonası’nın Avrupa ve dünyada çok geniş yankı bulduğunu belirterek, “Şampiyona için hazırlanan web sayfası, yüzde 85’i yabancı olmak üzere, 680 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Organizasyonun kusursuzluğu ve Adanalılar’ın gösterdiği ilgi Avrupalı Basketbol Federasyonu temsilcilerini adeta büyüledi. En büyük organizasyonun ev sahipliği için yine Adana’nın düşünülmesi gurur verici” yorumunu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?