4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana şehidine ağlıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yanında bulunan bayan öğretmenle birlikte uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Metin Batak'ın Adana'daki baba ocağına ateş düştü. Ailenin tek oğlu olan şehit polisin ablası, "Kardeşim şehit düştü, gurur duyuyorum" diyerek feryat etti.

Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Metin Batak, Cengiz Topel Caddesi'nde kız arkadaşı olduğu ileri sürülen bayan öğretmen Ü.K. ile dolaştığı esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan polis ve bayan öğretmen, çevreden geçen vatandaşlar tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Durumu ağır olan polis memuru Metin Batak, askeri helikopterle Van'a sevk edildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Batak, burada hayatını kaybetti. Olayla ilgili 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

5 yıllık polis memuru olan Metin Batak'ın Adana'daki baba ocağına ateş düştü. Acı haberin duyulmasının ardından ailenin akrabaları ile birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli müdür yardımcılarının yanı sıra ilçe şube müdürleri de baş sağlığı dileklerinde bulundu. Oğlunun 2 ay sonra Doğu görevini tamamlayarak Adana'ya döneceğini belirten baba Hüseyin Batak, "İki ayı vardı. Doğu bitiyordu. Buraya gelecekti. Ama Allah nasip etmedi" dedi. Acılı baba ayrıca oğlunun özel harekat memuru olan bir aile dostlarını örnek alarak polislik mesleğini seçtiğini söyledi.

Şehit kardeşinin resmine sarılarak gözyaşı döken ablası Gamze Batak ise, "Onlar yuvamızı yıktı. Allah da onların yuvasını yıksın. Gurur duyuyorum onunla. Pırlanta gibi bir kardeşim vardı. Şehit düştü, gurur duyuyorum" dedi. Kardeşinin resmini severek öpüp sarılan abla, "Her gün ben kime, 'Bugün ne yemek yaptın' diye soracağım kardeşim? Gün sayıyordum. Doğu bitmişti. Kurban olurum onu yaratana. Elleriniz kırılsın" diye feryat etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 13:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yagmur eylül IP: 95.89.44.xxx Tarih : 24.05.2009 00:36:42

allah mekanini cennet eylesin ve ailesine sabir versin