4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana şehidini kalbine gömdü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde operasyona giden askerlerin ilerlediği patika üzerine PKK'lı teröristlerin daha önceden döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Lokman Tekin'in cenazesi Adana'da toprağa verildi.

Şehit er için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Şehidin cenazesi Asri Mezarlığı morgundan alınarak törenin yapıldığı caminin bahçesine getirildi. Silah arkadaşlarının omzunda evladının tabutunu gören anne Bedriye, baba Muhittin ve görme engelli kız kardeşi Gülseren Tekin ile yakınları feryat edip gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada, şehitle aynı yerde görev yapan Uzman Çavuş Volkan Dadallıoğlu'nun annesi, Fatma Dadallıoğlu, şehidin babası Muhittin Tekin'in yanında ellerini açarak, "O oğlumun kokusunu getirdi. Bırakın ona sarılayım" dedi.
Her gün bir şehit verildiğini söyleyen asker annesi, "Oğlum ne zaman şehit olacak diye uyuyamıyorum. Ne istiyorsunuz devletten, hükümettin. Allah belanızı versin. Bitsin bu savaş" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kadın polis memurları uzman çavuşun annesini güçlükle sakinleştirdi.

Şehidin görme engelli kardeşi Gülseren Tekin ise, "Bitsin artık bu savaş, barış gelsin, çocuklarımız ölmesin" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin amcası Mehmet Tekin de, "Her gün analar ağlıyor, anaların yüreği yanıyor. Artık barış olsun, bu kavga bitsin" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gözyaşı döken şehidin babası da oğlu şehit olduğu için çok üzgün olduğunu belirterek, "Bu savaş bitmeli. Her gün kan ağlıyoruz. Çocuğumun terhisine 3 ay kala şehit oldu" dedi. Şehit Jandarma Komando Er Lokman Tekin'in cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeşiloba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Adana Milletvekili Vahit Kirişci, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Berk de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 17:23:07
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut IP: 82.113.121.xxx Tarih : 13.05.2009 11:06:09

Allah rahmet eylesin...evladina gemi alan kizlarini avrupada  amerikada okutan akplilerin kanlari sizmiyormu...ama sizin ugrunda degil..olan bizim evlatlarimiza oluyor onlarin sayesinde rahat uyuyorsunuz...Allah bizi sizlerden korusun...