1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adana şehitlerine ağladı

ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım ile Uzman Çavuş Mustafa Güney, Adana'da düzenlenen askeri törenin ardından yol yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler için Hacı Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törende her iki şehidin yakınları da gözyaşlarını tutamayıp sinir krizleri geçirirken, akrabalarının desteğiyle ayakta durmaya çalıştı. Törene; Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, AK Parti Adana milletvekilleri Ömer Çelik ve Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Turgay Develi

ile MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Ali Halaman ile birlikte askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Polis, cenaze töreni boyunca bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, şehitleri son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen bir grup vatandaşsa ellerinde ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla tören alanına gelerek; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK'lı istemiyoruz", "PKK şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı.

Bu arada şehit Mustafa Güney'in kalp hastası olan annesi Dudu Güney, cenaze törenine sedye üzerinde katıldı.

Vali İlhan Atış, Ömer Çelik ve diğer siyasiler, tören alanına gelirken kendilerini "ülkücü" diye adlandıran bir grup tarafından yuhalandı. Cenazeler avluya getirildiği sırada protesto ve tepkilerin şiddeti daha da arttı ancak polis herhangi bir taşkınlık yaşanmasına izin vermedi.

İl Müftüsü İsmail Canbolat tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, şehitler son yolculuklarına silah arkadaşlarının omzunda uğurlandı. Cenazeye katılan vatandaşlar slogan atmaya devam ederken, Ömer Çelik'in top arabasına konulan şehitlerin al bayrağa sarılı tabuna asker selamı vermesi dikkat çekti. Cenazenin son bölümünde, "Meclis'te PKK'lı istemiyoruz" şeklinde sloganlar atan bir grup, törene katılan siyasileri protesto etti. Polis gruba anında müdahale ederken, kısa süreli arbede yaşandı.

Ekipler ayrıca milletvekillerinin araçlarına saldırıp hakaret ettikleri gerekçesiyle 3 kişiyi polis aracına aldı. Kalabalığın tepkisi üzerine bu kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Polisin sakinleştirmekte zorlandığı grup, cenazelerin camiden ayrılmasının ardından tekbirler getirerek dağıldı.

Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım'ın cenazesi Adana'nın Ceyhan ilçesine, Uzman Çavuş Mustafa Güney'in cenazesi ise Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli köyüne götürülerek toprağa verildi.

ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
ADANA ŞEHİTLERİNE AĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 15:36:02
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 16:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?