4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana sıcaktan kavruluyor

Yüksek nem oranı nedeniyle gölgede 36 derece olan hava sıcaklığının 45 derece hissedildiği Adana'da, vatandaşlar park ve sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor.

Temmuz ayının sonuna gelindiği şu günlerde Çukurova'nın yakıcı sıcaklığı kendini iyice hissettirmeye başladı. Adana'da da sıcaklığın yanı sıra yüksek nem oranı, yaylaya ya da denize gidemeyen vatandaşları zor durumda bıraktı. Atatürk Parkı'nda bulunan termometre sıcaklığı 40 derece ölçerken, nem oranını ise yüzde 45 olarak gösterdi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Adana'da gölgede sıcaklık bugün 36 derece, nem oranı yüzde 40, hissedilen sıcaklık ise nemle birlikte 45 derece. Sıcak nedeniyle bunalan denize ya da yaylaya gidemeyen vatandaşlar ise parklara ya da DSİ'ye ait sulama kanallarına akın etti. Atatürk Parkı'na gelen vatandaşlar ağaç gölgesinde uykuya daldı.

Sıcaktan bunaldığı için parka gelen Serkan Köse (40), gece aşırı nemden dolayı yatamadığını, serin olduğu için parka geldiğini ve burada az da olsa uyuduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgesinde gazete okumayı tercih etti.
Sıcaktan bunalan çocuklar ise DSİ'ye ait sulama kanallarında serinlemeye çalıştı. Aileleri yün ve halı yıkayan çocuklar, kanala girerek gün boyu serinledi.

Çocuklar havuza gidecek paraları olmadığı için tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarında serinlediklerini söyleyerek, "Sıcak bunaltıyor. Bu nedenle buraya geliyoruz. Havuza gitmiyoruz. Çünkü hem paramız yok hem de zamanı çok kısıtlı. Bu nedenle burada yüzerek serinliyoruz" dedi.

İnsanların yanı sıra sıcaktan ve nemden etkilenen kuşlar da süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Kafalarını suya sokan ve sürekli su içen kuşlar, gün boyu süs havuzundan çıkmadı.Uzmanlar ise Adana'da hissedilen hava sıcaklığının 45 dereceye kadar çıkmasından dolayı vatandaşları özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları ya da şemsiye, şapka kullanmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü ise hava sıcaklığının neme bağlı olarak sürekli aratacağını bildirdi. Sıcaklığın bugün gölgede 36 derece, nem oranının ise gündüz yüzde 45, gece ise yüzde 95 olacağı, sıcaklık ve nem oranının bir süre bu düzeyde seyredeceği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 11:41:36
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 11:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?