2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana Tarım İl Müdürlüğü'nde 'kayıp demir' skandalı

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği, Adana Tarım İl Müdürlüğü Kampusu içindeki 8 milyar lira değerindeki inşaat demirlerinin kaçırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kamu-Sen İl Temsilcisi İsmail Koncuk, bugün düzenlediği basın toplantısında 17 Şubat 2004 tarihinde Tarım İl Müdürlüğü Yetkilileri ve çalışanları tarafından tutulan tutanakla, İl Müdürlüğü kampusu içerisinde atölye yapımı için ayrılan köşebent çatı demirleri ile tel örgülü kafes demirlerinin İl Müdürü Abdullah Keskin’in talimatıyla, Kışla Camii İmamı olan kayınbiraderi Salih Sarı’ya verildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Olayla ilgili belgenin sendikaya gönderildiğini ve o tarihte Türk Haber-Sen Adana Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilci Vekili olan Hakan Bahadıroğlu ve Sendika Avukatı Muhsin Özkale tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirten İl Temsilcisi Koncuk, "Savcılıktan olayın gelişimini soran avukatımıza Valilikten yargılama için izin istendiği ve bu iznin halen gelmediği söylenmiştir. Sayın İl Müdürü, kamu malı olan bu demirleri hangi yetkiyle birilerine vermiştir, hakkında bugüne kadar neden soruşturma açılmamıştır? Bu konuda yetkililerin cevap vermesini istiyoruz. Yaklaşık 7-8 milyar değerindeki kamu malı demirleri, akrabası olan kişiye veren İl Müdürü Abdullah Keskin hala nasıl o makamda tutulmaktadır? Buna yetkililer ve Adana milletvekilleri de cevap vermelidir" dedi.

Koncuk, demirlerin Kışla Camii’ne hibe edilmiş olmasının bile İl Müdürü Keskin’in haklı çıkaramayacağını, kamu malının izinsiz herhangi bir yere verilemeyeceğini de öne sürdü.
Bu arada, Kamu-Sen’in bu iddiasından sonra Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin’in, Adana Valiliği’ne giderek konuyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 16:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?