3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana Terim'le gurur duyuyor

Adana'da bir organizasyon şirketi tarafından kent merkezine, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in dev posteri asıldı.

Avrupa Kupası Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıdan başarıya götüren ve en son Hırvatistan galibiyetiyle tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e memleketi Adana'dan destek geldi.

Kentin en işlek yerlerinden Hastaneler Kavşağında inşa halindeki 11 katlı binaya Mustafa Kemal Atatürk posteri ve Türk Bayrağıyla birlikte asılan ve üzerinde "'Adana seninle gurur duyuyor" yazılan Fatih Terim posteri, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kavşaktan geçen otomobildeki vatandaşlar korna çalarak desteklerini gösterirken, çevredeki vatandaşlar ise alkışlarıyla hemşerileri Terim'e destek verdi.

Pink Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Biçer, posterin asılmasının ardından yaptığı açıklamada, 2008 Avrupa Kupasında Adanalı olan Fatih Terim yönetimindeki A Milli Futbol Takımı'nın başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Dünyada artık tarihi kişiliklerden ziyade, sanat ve spor alanlarındaki başarılı insanların ön plana çıktığını ifade eden Biçer, "Ülkeler sanat ve spor alanlarındaki kahramanlarla tanıtımlarını yapıyorlar. Yerel anlamda da şehirler tanıtımlarını yetiştirdikleri başarılı kişilerle yapıyor. Adana'nın spordaki başarılı kişiliği, Fatih Terim. Dünyanın ayakta alkışladığı ve mucize adam olarak tanıttığı Terim'i, Adana'nın ve Türkiye'nin tanıtımı için kullanmalıyız" dedi.

Biçer, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine göstereceği bir yerde, Terim'in heykelinin dikilmesi için sponsor olmaya hazır olduklarını da ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 13:50:28
Güncelleme :23 Haziran 2008 Pazartesi 13:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?